Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Cap a un món sense violència > Armes sota control
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Armes sota control
Diàleg de referencia: Cap a un món sense violència

En la seva intervenció, António Bandeira (Viva Rio; Brasil) indica que el treball en xarxa de les ONG permet un flux d’informació que resulta molt útil i conèixer els resultats d’altres grups resulta estimulant per convèncer-se que les pretensions per les quals es lluita no són utòpiques.

Aquest treball en xarxa funciona sempre que la xarxa s’entengui com a grup d’entitats autònomes que s’uneixen al voltant d’una plataforma comuna, de caire molt general, tot respectant les peculiaritats de cadascuna.

Bona pràctica: UNILIRIC. A Lima es dóna formació a 100 ONG llatinoamericanes i del Carib per constituir una xarxa amb capacitat per investigar seriosament i difondre amb credibilitat davant els mitjans de comunicació el problema de les armes lleugeres.

Santi Bolívar (Intermón/Oxfam Catalunya) presenta la campanya internacional Armes sota control, que té com a objectiu establir un control del comerç internacional d’armes convencionals amb la finalitat de reduir el cost humà que genera aquest tipus d’armes mitjançant mesures d’abast internacional, regional, nacional i local. Bolívar afirma que “actualment hi ha més de 639 milions d’armes lleugeres, la majoria en mans de civils, amb el resultat d’una mort per minut, una xifra superior a la de morts per armes pesades”.

En aquest marc, destaca que Espanya està situada entre el desè i tretzè lloc en les exportacions d’armes al món i que la falta de transparència en aquest comerç és evident.

Segons Judy Bassingwaighte (Gun Free South Africa), és important l’intercanvi d’informació i la seva transparència entre els Estats i els propis moviments de base.

Gun Free South Africa és un exemple del bon funcionament de les xarxes d’organitzacions de base que ha donat com a resultat la mobilització de l’opinió pública amb la consegüent influència parlamentària, que finalment deriva en la regulació efectiva del tema.

Bona pràctica: Gun Free South Africa ha aconseguit que es declarin les escoles sudafricanes espais “lliures d’armes".

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Les condicions de la pau. Els joves i la construcció de la pau
 
RS Sessió de clausura
 
RS Grups armats independents
 
IF Un nou concepte de seguretat: Seguretat Humana enfront de Seguretat Nacional
 
RS Els drets humans en temps present i en temps futur: l’actualització i el desenvolupament de la Declaració dels Drets Humans en el nou mil·leni.
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.