Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Diversitat i identitats en els llenguatges narratius > Imaginació, narració i realitat
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Imaginació, narració i realitat
Diàleg de referencia: Diversitat i identitats en els llenguatges narratius

L’imaginari narratiu construeix l’imaginari col·lectiu. La literatura crea una realitat paral·lela al món, i aquesta imaginació narrativa influeix en el comportament de les societats.

L’imaginari narratiu és una eina que al llarg de la història ha influït en la construcció de l’imaginari col·lectiu. La literatura influeix la moral, la política i la religió i es mou per l’espai i el temps sense barreres. En molts casos, aquesta literatura s’ha convertit en un instrument per a la construcció de la moral, com la invenció del concepte d’amor a través de la Provença del segle XII.

L’escriptor suec Henning Mankell va destacar la importància de la imaginació i de la narració per al desenvolupament de les societats. «Tenim en la imaginació la base de la nostra convivència».

Al seu torn, l’escriptora colombiana Laura Restrepo va afirmar que «la literatura s’adhereix a la realitat» i va afegir que «les coses no són com són, sinó com s’expliquen».

El poeta Pere Gimferrer es va referir també a la creació de la realitat a partir de la literatura quan va afirmar que «la poesia té relació amb el món i amb la realitat».

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Compromís i referencialitat literària
 
AS Diversitat i identitats dels llenguatges narratius
 
IF Transversalitat literària
 
IF La paradoxa de la traducció
 
AS Turisme responsable i dinamitzador