Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Festival Mundial de la Joventut > Participació juvenil a les Nacions Unides (Delegats juvenils a les Nacions Unides)
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Participació juvenil a les Nacions Unides (Delegats juvenils a les Nacions Unides)
Diàleg de referencia: Festival Mundial de la Joventut

L’objectiu de la reunió al Fòrum és motivar els representants de les organitzacions juvenils d’arreu del món per tal que ajudin a fer lobby perquè els diferents governs es comprometin a tenir representants dels joves a la ONU. L’Assemblea General de la ONU va plantejar una resolució sobre la representació dels joves el 1981, però només alguns països han comptat amb els joves ja que això depèn de la decisió que prengui el govern de cada país. Jonas Klang, delegat juvenil de Suècia l’any 2003, Anna Chojnacka, delegada juvenil d’Holanda a la ONU l’any 2003, i altres delgats juvenils han editat un document sobre la representació juvenil a les Nacions Unides. Aquesta eina de treball, així com la Youth Resolution, es pot trobar a la web www.un.org/youth

Els delegats juvenils només són a la seu de les Nacions Unides per un període de sis mesos a un any.

Karsten Sprenger, representant juvenil d’Holanda el 2004, explica la seva experiència personal a Nova York. Explica que la va sorprendre descobrir que la ONU no és una organització tan eficient com esperava. Jonas Klang, delegat juvenil de Suècia l’any 2003, comenta que abans d’anar a Nova York va patir molta pressió per provar de saber el màxim sobre la ONU perquè a Suècia tothom considera que la ONU és la millor cosa que s’ha fet al món. Hi ha diversos tipus de reunions: formals, informals i als passadissos. La ONU representa el Parlament del món, tanmateix, alguns governants no tenen el suport del seu poble. Hi ha sis comitès temàtics que es reuneixen cada cert temps al comitè plenari. Els temes de joventut es tracten al 3er comitè i els temes econòmics al 5è comitè. El tema pressupostari és molt important a la ONU, ja que es considera totalment insuficient per les tasques que se li han encomanat. El pressupost total de la ONU és de 3 bilions de dòlars.

Els objectius de Klang quan va arribar a la ONU eren entendre el funcionament de la ONU per poder explicar-lo als joves del seu país i també entendre com les ONGs poden arribar a influir sobre les decisions de la ONU. Arran de la intervenció dels delegats juvenils a la ONU, diversos assistents del públic, representants d’organitzacions juvenils, es van comprometre a provar de fer lobby al seu país per aconseguir tenir un delegat juvenil a les Nacions Unides.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Cap a un altre món possible: com regular democràticament els mercats financers?
 
IF L’educació no formal com element fonamental d’educació per a la pau
 
RS La globalització. Democràcia i ciutadania globals
 
RS Quin paper han de tenir els joves en la reforma de les institucions internacionals?
 
RS Grup de Treball Francòfon per avaluar el Programa de Membres Indígenes de Nacions Unides (ONU)
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.