Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Comunicació i diversitat cultural > Repensar la comunicació
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Repensar la comunicació
Diàleg de referencia: Comunicació i diversitat cultural

Terry Flew, professor de la Facultat d’Indústries Creatives (QUT), posiciona la creativitat com a eix econòmic en les indústries culturals. Flew argumenta que els problemes del futur han de ser superats des de la creativitat com a catalitzador d’idees i de formes d’expressió. Per a això, afirma Flew, cal generar un entorn propici per a aquesta creativitat mitjançant polítiques que potenciïn el contingut i no tan sols l’artefacte material. Flew proposa l’accés gratuït a la cultura com a manera de millorar el producte i posa d’exemple la idea del programari d’accés lliure.

En contraposició amb la teoria de la professora Berrocal, en què s’afirma la continuïtat del poder patriarcal caucàsic, Cristiana La Capria parla de la crisi del «Gran Ull» com a metàfora de la forma de poder i coneixement dominant i representat per l’home blanc. La Capria argumenta que el poder de l’home occidental s’ha transmès durant anys per mitjà de textos i imatges; no obstant això i tal com mostra la pel·lícula Minority Report, entre d’altres, les forces minoritàries estan adquirint poder i fan flaquejar el «Gran Ull» ja que apareixen cada vegada més representades en la imatge. Cristiana La Capria presenta els seus arguments per mitjà de Minority Report, pel·lícula que reflecteix la pèrdua creixent d’hegemonia i de legitimitat de poder de l’home blanc i de control de les imatges.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF La regulació del sector de la comunicació garantirà el seu servei públic
 
RS Presentació del Fòrum Permanent sobre Pluralisme Cultural
 
IF Comunicació audiovisual global multidireccional per mantenir la diversitat cultural
 
IF Xarxes culturals per fer front a la mundialització cultural
 
RS La violència i els mitjans de comunicació
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.