Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > El paper de l´empresa en el segle XXI > El paper de l’empresa al segle XXI
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
El paper de l’empresa al segle XXI
Diàleg de referencia: El paper de l´empresa en el segle XXI

François Perigot

President de l’Organització Internacional d’Empresaris (IOE)

Hi ha grans reptes per als empresaris d’avui dia. El ponent va parlar en nom de totes les empreses: grans, petites, mitjanes i de tots els continents. És necessària una convergència en aquests moments en els temes de drets humans, medi ambient, condicions laborals, un model que ha de ser respectat per tots. L’empresa del segle XXI és el nucli del debat en temes com la justícia, ocupació, sous; no pot estar al marge del discurs dels diferents actors, ja que són tots interdependents.

"Al llarg de la comissió mundial de l’OIT em va sorprendre la pressió social d’un model d’organització d’empresa", va assenyalar Perigot. Aquest model inclou tres àrees: democràcia com a sistema polític que ningú posava en dubte, economia de mercat i competència com a motor essencial i l’adopció universal de la liberalització dels intercanvis mundials en el marc en què s’ubica la globalització.

La clau del debat és la nova manera de reconeixement i d’exigències cap a la nova empresa. "L’empresa actualment és coresponsable amb els Estats, amb institucions socials i els ciutadans per a garantir l’èxit de la globalització", va defensar, però tenint en compte a més els països i les zones que queden al marge.

La societat espera que l’empresa sigui el motor de creixement. Al començament del diàleg es va preguntar què és la competitivitat d’una empresa; com parlar de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) quan cada país s’ha de regir per les seves pròpies condicions i normes.

L’empresa pot anar molt lluny en aquests temes, però sempre amb un enfocament lliure i voluntari. Només podem assumir responsabilitats si els estats també ho fan. Però els enfocaments bàsics i clars d’un bon govern empresarial no es poden confondre amb un tema de bona voluntat; necessitem regles del joc que siguin clares.

El món d’avui continua regit per institucions que es van quedar en el passat. Som en un món solidari i l’empresa és al nucli d’aquesta solidaritat.

Marilyn Tam

Expresidenta de Reebook, directora executiva d’Us Foundation

Històricament es creu que el desenvolupament econòmic per si mateix és bo sense tenir en compte temes socials o mediambientals, però d’aquest desenvolupament per a empreses surt un nou concepte amb avantatges i inconvenients: pot ser més costós ser socialment irresponsable.

Tam va parlar de la seva infància a Hong Kong, com va ser testimoni de molts aspectes que ara són temes empresarials que afecten socialment el món: treball infantil, sous baixos, reciclatge, contaminació. Els seus objectius professionals es van anar transformant cap a la cerca de la manera de millorar aquests aspectes, sense perdre les tradicions de la seva cultura.

Els anys setanta alguns països van començar a desenvolupar-se. Llavors els ulls del món se’n van anar a d’altres països menys desenvolupats. Ens enfrontem a unes altres dificultats i especialment a les resistències internes dels països. Per Tam, un dels punts que cal destacar d’aquest diàleg és el poder i la possibilitat que tenen els consumidors actualment d’expressar la seva opinió, per exemple, a través de la compra.

Marilyn Tam comparteix amb el grup quatre dels seus principis empresarials:
- Dir la veritat.
- Trobar socis.
- Cometre grans errors i aprendre d’ells.
- Buscar la pròpia veritat (valors) de l’empresa.

Bibi Russell

Fundadora de Bibi Productions (Bangla Desh)

Russell és la creadora d’una petita empresa artesanal a Bangla Desh. Va viure a Europa i Estats Units i, d’aquests llocs, en va treure el millor per endur-s’ho al seu país, als seus orígens. Va argumentar que hi ha països, com el seu, dels quals només coneixem desgràcies, però mai res de positiu. Aquest era el seu somni de petita, fer conèixer la part positiva, la bellesa que també es pot trobar en la pobresa.

Russell va posar en marxa aquesta petita empresa i es va guanyar la confiança de la seva gent. Va començar amb dues persones i ara en té vint de contractades. Compleixen totes les normes i els terminis. Amb la seva experiència va transmetre el poder que es produeix quan es dóna confiança a les persones i fins a quin punt això pot ser productiu.

Intervenció del públic

Un dels interrogants que van sortir en el diàleg va ser el rol de les empreses i els governs i qui decideix en aquests temes. François Perigot va admetre que això depèn, però que en general són les empreses les que exerceixen pressió sobre els governs i que les empreses no poden ni han d’assumir les tasques dels Estats. Bibi Russell va assenyalar que el suport del govern hauria de ser bàsic i que en última instància el poder és en les persones.

També es va parlar de la problemàtica de la globalització i de com el món ha canviat en obrir-se les fronteres, provocant en alguns casos més misèria, però desenvolupament a d’altres països. Es va destacar el poder del consumidor i el punt d’equilibri que hauria d’existir entre les empreses, els governs i les institucions. Com a exemple d’això es va remarcar la tasca en els últims temps de les ONG i de la seva pressió i les campanyes que fan en contra d’empreses que han demostrat que no fan bé les coses.

Problemàtica:
Rol de l’empresa al segle XXI

Proposta:
És el nucli de diverses responsabilitats, avui no sols econòmiques sinó també socials.

Postures:
Hi va haver diferents punts de vista, es va discutir sobre el poder de pressió de l’empresa en els governs.

Bones pràctiques:
Tenir normes internacionals per a una actuació més bona de les empreses. Donar confiança als treballadors. La bellesa també està en la pobresa.

Conclusions:
Una de les conclusions és que les empreses no han de fer les tasques dels governs, sinó que tots els actors –empresa, governs, institucions i ciutadans– hem d’actuar com a organismes interdependents.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS El paper de l’empresa al segle XXI
 
IF Cap a una empresa socialment i mediambientalment responsable
 
AS Del consens de Washington a una nova governança global
 
IF Desenvolupar la “base de la piràmide” com a oportunitat de negoci
 
IF Emprenedor social
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.