Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Viure i Conviure. Fòrum Mundial de les Dones > Salutació de benvinguda
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Salutació de benvinguda
Diàleg de referencia: Viure i Conviure. Fòrum Mundial de les Dones

Les ponents d’aquesta sessió de benvinguda van ser Noeleen Heyzer, que no hi va assistir, i Marikje Velzeboer. Va moderar la sessió Carmen Alborch, que va proposar «partir de la realitat que aquest diàleg és per aportar noves visions que faran que aquest món sigui més equilibrat».

Marijke Velzeboer, d’UNIFEM a Amèrica Llatina, es va mostrar optimista pels assoliments obtinguts fins al moment, entre els quals hi ha el fet que la Declaració del Mil·lenni identifiqui la igualtat de dones i homes i l’apoderament (empowerment) de les dones com un objectiu per si mateix. Amb tot, va exhortar les dones que, amb l’imperatiu de promoure la igualtat de gènere i amb l’objectiu de «Viure i conviure», que dóna títol a aquest diàleg:

1) Es plantegin nous desafiaments com ara la reducció de la feminització de la pobresa, l’apaivagament del VIH en les dones o la participació paritària en els llocs de decisió. Fins al moment, la promoció de la igualtat de gènere continua sense trobar-se entre les prioritats dels estats, que ni tan sols reconeixen la contribució de les dones en els comptes nacionals.

La globalització, que podria tenir capacitat per eradicar la pobresa si els seus processos promoguessin la transparència i es comprometessin amb una agenda social, comporta riscos que poden agreujar la situació.

2) Expressin els seus enuigs. La ponent es va referir a xacres com ara la persistència de la violència contra les dones (entre el 20 % i el 60 % de les dones s’hi veuen afectades), que va il·lustrar amb el cas de Ciudad Juárez (Mèxic), màxim exponent de la violació i el feminicidi. Va denunciar, a més a més, l’augment de la sida en les dones. «Hem d’unir les veus per expressar aquest enuig», va dir.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Viure i conviure. Fòrum de les Mundial de les Dones
 
RS Agenda de les dones, cap a Monterrey 2007
 
RS Drets civils, drets polítics
 
RS Avenç dels drets polítics i socials de la dona.
 
RS Homes i dones: com sortim del patriarcat?
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.