Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Fòrum Urbà Mundial > Realitats urbanes- Presentació
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Realitats urbanes- Presentació
Diàleg de referencia: Fòrum Urbà Mundial

Inicia la sessió de la tarda Silvia André, delegada de la Prefeitura Municipal de Bello Horizonte (Brasil), que ens parla de la regularització del sòl a les faveles seguint els següents apartats: flexibilitzar els paràmetres urbanístics, possibilitar el control sobre el sòl i posar la dona com a titular preferencial. En tot aquest procés legislatiu s’ha garantit la participació popular. Amb aquest conjunt de lleis s’ha pogut innovar en els següent punts: creació d’estructures de gestió de ZEIS (zona especial d’interès social), control de modificacions de la parcel·lació, millora en el respecte de les peculiaritats socials i culturals, i seguretat en la participació de la comunitat.

L’únic perill amb què s’han trobat ha estat la dificultat de fiscalització de les àrees, ja que un 10% de les persones venen les cases.

Liu Zhifeng, viceministre de construcció de la Xina, ens parla de les innovacions en la política de propietat urbana al seu país. Abans de la reforma de 1980, observem dos tipus de situacions diferenciades: el món rural, on els pagesos es construeixen les seves cases, i el món urbà, on els treballadors reben per la seva feina un habitatge. La reforma s’inicia mitjançant la privatització de les propietats; en un principi es cobrava un tant per cent als treballadors i al final acabaven comprant-les. Les millores que s’han anat introduint fins ara es basen en potenciar la funció reguladora del mercat, millorar la distribució dels recursos, garantir el dret a habitatge dels ciutadans i descentralitzar el poder donant-ne més a les localitats. Sobre aquest punt Buyelwa Patienco, moderadora de la sessió, fa l’aclariment que "cal diferenciar privatització i participació del sector privat sota control governamental", que és el cas en què es troba la Xina.

Les sessions sobre el tema de realitats urbanes continuen amb la intervenció de Xosé Sánchez, alcalde de Santiago de Compostela (Espanya), que ens destaca la situació del casc històric de la seva ciutat, que es veu afectat pel despoblament i l’envelliment de la població. El govern va prendre mesures centrant-se en tres eixos: recuperar la població, recuperar el patrimoni històric i preservar el centre com a punt de trobada i referència de la ciutat. Els passos que varen seguir es poden resumir en demanar al govern espanyol que financés i ajudés a la recuperació dels espais públics de la ciutat i que el finançament de les cases recaigués únicament sobre el ciutadà, però comptant amb subvencions, normalment inferiors al 30%, i ajudant-los a seguir els passos per fer la rehabilitació utilitzant els materials antics. Tot aquest pla ha fet sorgir nous problemes, com són l’increment del preu del metre quadrat i la proliferació de comerços de menjar ràpid.

A continuació, Gen Goblin, alcalde de Chengdu (Xina), ens parla de com a la seva regió va caldre recuperar i revitalitzar l’ecosistema dels rius Fu i Nan entre 1992 i 1997 degut al creixement econòmic.

Es dóna la paraula a la Sra. Songika, ministra d’aigua i silvicultura de Sud-àfrica. Primer destaca que l’aigua i el sanejament d’aquesta depèn només del govern local, per tant, cal reforçar la capacitat dels governs locals per assignar els serveis. El problema que apareix és com traslladar als governs locals l’experiència adquirida al general, com també és un problema la divisió de departaments que ha provocat un endarreriment en l’evolució del tractament d’aigües. Finalment ens diu: "l’accés als serveis bàsics és un dret humà".

L’últim ponent d’aquest apartat del diàleg és Mohamed Ameur, secretari general del Ministeri de Gestió del Territori, de l’Aigua i el Medi Ambient del Marroc. Ens descriu les estratègies de desenvolupament de Gran Tetuan (Marroc), on un 30% dels habitatges són no reglamentats i bona part del pressupost que hi és destinat es deriva cap a la construcció d’un gran port. L’objectiu que es concreta és fortificar el bon govern local i institucionalitzar la participació ciutadana, sobretot la de les ONGs.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Governs locals
 
AS Fòrum Urbà Mundial
 
RS El segle XX contempla el segle XXI
 
AS Espai urbà col·lectiu: noves perspectives
 
RS Recursos urbans: Finançar i mobilitzar capital nacional per rehabilitar suburbis
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.