Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Els conflictes en la vida quotidiana > Mediació, comunicació no verbal i Stanislavski
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Mediació, comunicació no verbal i Stanislavski
Diàleg de referencia: Els conflictes en la vida quotidiana

Mitjançant una dinàmica de grup, Daniel Bustelo explica la importància del llenguatge no verbal en l’àmbit de la mediació.

26 parelles han d’aguantar un bastó prim entre tots dos membres. Les normes són simples: cada persona pot utilitzar únicament un dit, no es poden obrir els ulls i no es pot parlar. La resta d’accions que el cos ens permeti fer no estan prohibides. Al començament els participants se senten perduts perquè estan a les fosques i aguanten un bastó amb un desconegut, però quan s’acostumen a la situació comencen a ballar, a caminar i fins i tot a imitar animals; se senten a gust en el seu paper. El mediador s’encarrega de recollir el bastó quan cau perquè els participants puguin continuar amb l’activitat.

A partir de la pràctica Bustelo comenta que “la tasca del mediador és simplement recollir el bastonet, crear les condicions necessàries perquè els clients facin alguna cosa útil contra els conflictes”. Cal ser perceptiu amb els clients, centrar el conflicte per tal que puguin tornar a fer-hi alguna cosa. “El bastonet cau fins que descobreixen que tenen confiança. El mediador només genera les condicions”, conclou.

Bustelo també aplica el mètode teatral del dramaturg rus Stanislavski a la mediació per arribar a la conclusió que “el mediador no ha de fer veure que el client li interessa, sinó que li ha d’interessar de veritat. Si de debò hi ha interès en els clients, se’ls escolta.”

Stanislavski diu que cal connectar amb les emocions dels personatges que s’interpreten, però que després s’ha de ser un mateix i no transformar-se en el personatge. Bustelo planteja que primer cal conèixer-se un mateix com a mediador, separar-se emocionalment dels clients per tal de poder ajudar-los.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Els conflictes a la vida quotidiana
 
RS La transformació dels conflictes a través de l’expressió plàstica
 
IF La cultura de la mediació
 
RS La formació integral de mediadors comunitaris i agents de pau
 
RS mediació penal, una justícia penal més humanitzada
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.