Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Els conflictes en la vida quotidiana > Diàleg amb Marguerite Barankitse
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Diàleg amb Marguerite Barankitse
Diàleg de referencia: Els conflictes en la vida quotidiana

Diàleg a càrrec de Marguerite Barankitse, amb la col·laboració de Jean Bosco i Joseph Ntamahungiro, a la sala 111, de 12:10 a 13:00, el 15 de juny del 2004.

«És més fàcil demanar armes que demanar medicaments» (Marguerite Barankitse). Després d’exposar el perquè del bel·licisme incessant que pateix des de ja fa massa dècades Burundi, Marguerite Barankitse, d’ètnia Tutsi, explica què la va dur a passar de l’anonimat a l’acció, a dissentir de la seva pròpia ètnia quan va ser assassinat el cap de govern, l’any 1965. Va començar amagant Utus, però malgrat la iniciativa, van ser-ne assassinats 65. Va ser aleshores quan va decidir recollir els nens de la guerra per fer-los símbols de la pau, que d’una vegada per totes aquells nens no fossin ni tutsis ni utus ni twa, que només fossin senzillament persones.

Actualment, continua promovent tres Centres de la Pau a Burundi, que després de deu anys han salvat deu mil nens. Tots, sense excepció, tenen una casa i una escola on anar. «Mai, mai el mal tindrà l’última paraula, l’amor sempre surt guanyant», va acabar afirmant.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF No a la violència en nom de Déu. Autocrítica i transformació
 
RS Diàleg Més enllà dels models
 
IF La cultura de la mediació
 
RS Diàleg entre Naresh Dadhich i Marguerite Barankitse. Traspassant fronteres: accions mediadores a Àfrica i Àsia.
 
RS Diàleg amb Jean François Six
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.