Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Cultures del treball > Seminari 4.2 Sindicats i empreses multinacionals
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Seminari 4.2 Sindicats i empreses multinacionals
Diàleg de referencia: Cultures del treball

Les relacions entre sindicats i empreses multinacionals s'han vist afectades pel fenomen de la globalització que obliga els sindicats a buscar noves estratègies globals d'actuació.

Daisy Montero, de la República Dominicana i membre del Comité Mujeres de la Confederació Internacional d'Organitzacions Sindicals Lliures – Organització Regional Interamericana de Treballadors (CIOSL-ORIT), va ser l'encarregada de presentar aquest seminari dedicat a reflexionar al voltant de les relacions dels sindicats amb les empreses multinacionals.

Segons el primer ponent, l'italià Claudio Stezani, sindicalista i director de l'Agència per al Desenvolupament Local (SDA-CES), la relació entre sindicats i multinacionals no sempre és igual. Per a Stezani, «no tots els sindicats són iguals, la cultura de base del capitalisme és la que crea la cultura de la confrontació». Per això, el ponent va distingir fins a tres models diferents de capitalisme (model anglosaxó, model japonès i model europeu) i va exemplificar la seva afirmació dient que en el cas del model anglosaxó les relacions són individuals, mentre que en el model europeu es produeixen negociacions col·lectives. A més, va afirmar que en el context europeu existeix el cabal comunitari que regula les relacions entre els sindicats i la relació d'aquests amb les empreses. Concretament, el ponent va centrar la resta de la seva exposició en els comitès d'empresa europeus com a mecanisme perquè es reconeguin els drets dels treballadors i com a mecanisme de participació dels treballadors en la gestió de l'empresa. Finalment, i com a conclusió, l'italià va proposar crear sindicats intel·ligents capaços d'entrar en el joc. Va afirmar: «tenim uns drets però hem de ser capaços d'exercir-los». El nord-americà Paul Graver, del Sindicat Internacional d'Alimentació, va plantejar la manera com els treballadors poden prendre decisions en comptes d'esperar que els vinguin imposades de lluny. Segons el ponent, per fer-ho possible cal un determinat nivell d'organització global dels sindicats. Com a exemples de bones pràctiques, va explicar les experiències del seu sindicat amb empreses com ara Nestlé i Coca-Cola. En ambdós casos, el Sindicat Internacional d'Alimentació ha promogut aliances entre sindicats de diferents països però d'una mateixa empresa multinacional. D'aquesta manera, els sindicats prenen força i fins i tot en el cas de Nestlé va servir per evitar una deslocalització de Corea cap a la Xina. Graver va voler deixar clar, però, que «no es tracta d'una negociació col·lectiva global, sinó de donar facilitats als sindicats per negociar amb les grans corporacions». En definitiva, va aportar exemples de com millorar la situació dels treballadors en època de globalització.

El professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Fausto Miguélez, va deixar constància de l'aspecte més sociològic de les relacions entre sindicats i multinacionals. Segons Miguélez, «les relacions s'estan debilitant perquè els representants sindicals estan perdent poder mentre guanya poder l'empresa multinacional, que no està interessada a negociar». Per al ponent, es tracta, doncs, d'un problema sociopolític on s'estan posant en joc poders i formes de negociar. A més, com que el poder de les multinacionals afecta també els governs i la política mundial, per a Miguélez és evident la necessitat de noves formes d'estat que regulin aquestes empreses. Per fer front al poder de les multinacionals, el ponent reconeix que els sindicats poden ser un motor important, però aposta sobretot per estratègies ofensives en tots els àmbits (nacional, europeu i planetari) que tinguin en compte el conjunt de la societat civil.

Finalment, un cop acabades les ponències i després d'un ampli debat centrat sobretot en el fenomen de la deslocalització, la presidenta Daisy Montero va clausurar el seminari.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Governar la globalització des del treball
 
AS Què s’amaga darrere la teva roba? El treball de les dones a les cadenes de producció globalitzades
 
IF L’explotació laboral a les cadenes de producció de roba globalitzades
 
AS Comunicació Audiovisual Global, Diversitat Cultural i Regulació
 
RS Seminari 2.3 Deslocalització i ocupació
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.