Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Espai urbà col·lectiu: noves perspectives > Arquitectura del context
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Arquitectura del context
Diàleg de referencia: Espai urbà col·lectiu: noves perspectives

L'arquitectura i l'urbanisme han de tenir una intencionalitat d'inserció en l'entorn en què s'ubiquen, pel que fa a l’ocupació de l'espai públic, la sostenibilitat mediambiental, el respecte a la cultura pròpia de la ciutat o el país, etc.

L'arquitectura ha de respectar les característiques culturals de cada lloc, com va destacar l'arquitecte hindú Raj Rewal, que ho intenta traslladar a les seves obres. L'arquitectura s'ha d'obrir al seu entorn per generar espais col·lectius, fins i tot dintre de la pròpia estructura de l'edifici. En són bons exemples la Caja Mágica de Perrault, a Madrid; l'edifici de l'òpera, de Sant Petersburg, i els projectes de Rogers a l'Assemblea Nacional de Gal·les o a diversos edificis d'oficines de Londres, en què, a més, ha adaptat l'arquitectura a les característiques climàtiques del territori (pluja, clima càlid, etc.).

Problemàtica:
Sovint els edificis i altres operacions urbanístiques no tenen en compte l'entorn en el qual s'insereixen.

Bones pràctiques:
Els edificis d'oficines de Richard Rogers a Canary Wharf (Londres) intenten generar un espai col·lectiu dintre del propi edifici, tenint en compte les característiques climàtiques. Això també es pot observar al projecte de l'òpera de Sant Petersburg, de Dominique Perrault. Raj Rewal, en la seva obra, és respectuós amb la tradició cultural hindú i amb els condicionaments climàtics d'allà on s'ubiquen les seves obres.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Espai urbà col·lectiu: noves perspectives
 
RS Bona pràctica espanyola / Bilbao / Fòrum de Barcelona
 
RS Conclusions dels Diàlegs sobre Ciutats al Fòrum Urbà Mundial
 
RS Governs locals
 
RS Comunitats sostenibles i la forma futura de les ciutats (LSE)