Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Coneixement científic i diversitat cultural > Els museus i centres de ciència en la transmissió de la diversitat cultural
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Els museus i centres de ciència en la transmissió de la diversitat cultural
Diàleg de referencia: Coneixement científic i diversitat cultural

Aquesta sessió va tractar sobre el coneixement a través del que coneix el públic en general als museus de ciència i tecnologia.

L’exemple de Sidney: a través d’una exposició sobre l’esport, s’ensenya des d’antropologia fins a física, moda i disseny. Amb exemples pràctics de l’esport els nens poden experimentar les lleis de la física (per exemple, el llançament de perxa, com es tira la pilota a un camp de golf...). És una manera innovadora i diferent de veure la ciència.

També a l’Observatori de Barcelona ens trobem amb exemples de cooperació amb nous projectes: es fan cafès científics, que es basen en sopars de científics als quals es demana que estudiïn casos concrets; discussions científiques, en les quals es reuneixen nens i científics perquè els infants facin les preguntes que els semblin pertinents i els científics les responguin i expliquin certes nocions de física i disciplines complicades a través de representacions teatrals. La base de tots aquests experiments és la interactivitat del públic amb la ciència com a forma de coneixement.

Un altre exemple seria el Museu de Zoologia de Barcelona, on es fan també representacions teatrals sobre zoologia.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Explotació sanitària, dopatge i dopatge tecnològic.
 
AS Noves ignoràncies, noves alfabetitzacions. Aprendre a conviure en un món globalitzat
 
PO PCST Challenges and tools directed to young people / Diversos autors (PDF 230 Kb)   [en]
 
RS La PCST com a representació artística: buscant nous públics?
 
RS Diàleg amb Humberto Maturana i Ximena Dávila
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.