Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > El paper de l´empresa en el segle XXI > Ètica personal, lideratge i governs
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Ètica personal, lideratge i governs
Diàleg de referencia: El paper de l´empresa en el segle XXI

Patrick Utomi

President de Nigeria National Manpower Board

Fins i tot quan diem que és important tenir en compte la responsabilitat corporativa, a vegades aquests valors no estan ben delimitats. A països com Nigèria, on les institucions són molt dèbils, hi ha més necessitat que els governs corporatius siguin forts. També ha de prevaler el lideratge. Es confirmen algunes coses com ara que el creixement va de la mà d’un bon govern corporatiu. El problema no és l’amoralitat a seques, ja que no es tracta de moralitats, sinó de negocis. El més complicat és quan parlem de la reputació a llarg termini; això hauria de ser la nostra preocupació.

Edward Freeman

Director d’Olsson Center for Applied Ethics

Els escàndols han estat part de la vida empresarial. Com reflexionar sobre aquest tema i lligar-lo amb el lideratge i l’ètica personal? Si aconseguim unir l’ètica amb l’empresa, el problema d’un bon govern corporatiu estarà resolt. El problema és que aquestes paraules no estan unides i la gent pensa que són antònims. Això és degut al fet que es té una visió errada del que és una empresa en l’actualitat, alguna cosa més que competitivitat. L’empresa d’avui lluita per crear valor afegit als seus clients. Aleshores, aquestes companyies protagonistes dels últims grans escàndols no van fracassar pels desfalcs sinó perquè no estaven creant aquest valor agregat. Els criteris bàsics de l’empresa són mantenir units els interessos dels diversos stakeholders i pensar que ells són persones, que tenen nom i fills.

Freeman planteja la idea que la RSC pot ser fins i tot una mala idea, en aquest sentit, perquè allunya l’empresa del seu objectiu real, que és pensar en el nostre negoci.

Judith Samuelson

Directora executiva de Business and Society Program

Pensem que les empreses resoldran els problemes socials perquè és a les companyies on hi ha el talent i la motivació per a actuar. Per aconseguir això ha d’existir un vincle entre els objectius empresarials i socials. Necessitem nous models financers i de negocis per a intentar mesurar resultats a llarg termini. Necessitem que les empreses facin servir el seu rol en l’àmbit polític i treballin en tres nivells: nivell individual, de la firma i del sistema. Després de les exposicions es va debatre el paper que juguen les escoles de negocis en la formació de líders menys egoistes. D’altra banda, es va dir que els empresaris, els encarregats de fitxar els nous talents, han de tenir clar que volen directius amb ètica i interessos socials. Es va remarcar que la combinació d’aquest nou directiu social ha de ser equilibrada, perquè no s’ha d’oblidar que res d’això no es podrà aconseguir si l’empresa no genera beneficis i és capaç de mantenir-se.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS El paper de l’empresa al segle XXI
 
RS Govern corporatiu: perspectives, desafiaments i responsabilitats
 
IF Cap a una empresa socialment i mediambientalment responsable
 
RS Societats de cooperació i tercer sector
 
RS Inversions socialment responsables
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.