Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Festival Mundial de la Joventut > Experiències i reptes de la participació política juvenil a l’Amèrica Llatina: cap a la creació d’una agenda comú
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Experiències i reptes de la participació política juvenil a l’Amèrica Llatina: cap a la creació d’una agenda comú
Diàleg de referencia: Festival Mundial de la Joventut

En aquesta sessió del programa autogestionat dues representants del Consell Nacional dels Joves de Mèxic —una associació civil filial de l’estat— han parlat de l’experiència de participació política dels joves al seu país. Totes dues han coincidit en la idea que el gran desinterès dels joves per la política és conseqüència de la pèrdua de credibilitat de les institucions. La societat civil a Mèxic“molta veu però poc vot” i al país hi manquen polítiques juvenils, segons han explicat.

La xerrada ha servit per recalcar la importància de la implicació dels joves en la política com a “present, i no pas com a futur” —han puntualitzat les oradores—, ja que són un agent amb una empenta, qualitat intel·lectual i creativitat essencials a l’hora de fer més justes i dinàmiques les institucions.

Les ponents també han fet una crida perquè les estructures polítiques siguin horitzontals i perquè el jovent s’organitzi internacionalment i assoleixi, així, el lloc que li pertoca a la política.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Cultura de la participació
 
RS Xarxes de participació juvenil en l’àmbit local: models i reptes
 
RS La globalització. Democràcia i ciutadania globals
 
AS Festival Mundial de la Joventut Barcelona 2004
 
RS L'obertura, la cloenda i una «guia del Festival»
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.