Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Viure i Conviure. Fòrum Mundial de les Dones > Repensar el món. Entendre l’especificitat del temps que ens ha tocat viure
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Repensar el món. Entendre l’especificitat del temps que ens ha tocat viure
Diàleg de referencia: Viure i Conviure. Fòrum Mundial de les Dones

Fina Birulés, professora de Filosofia (Universitat de Barcelona), presenta l’acte. Incideix en la problemàtica que els objectes culturals siguin destinats al mateix fi que la resta d’objectes de consum. «La cultura és expressió del desig d’aportar alguna cosa pròpia al món.» Per aturar el temps i pensar aquest present hi ha les ponents següents:

Anna Maria Moix, escriptora, apunta que les dones sempre són convocades per parlar de l’àmbit al qual pertanyen i no com a generadores d’opinió crítica. «Les dones hem de deixar de pensar només en el nostre àmbit personal i pensar en la dona dins del món, sobretot pel que fa a l’àmbit polític i civil. » En l’àmbit polític, a través de la paritat, s’ha d’alçar la veu en l’educació, la maternitat, la independència econòmica i les religions. En l’àmbit de la vida civil, cal que els moviments compromesos amb altres causes —com ara els que es mobilitzen contra la guerra—se sensibilitzin en els temes que afecten la dona. Cal aconseguir que hi hagi mobilitzacions multitudinàries en contra de la violència domèstica, perquè si fossin homes totes les víctimes que hi ha hagut ja s’hi hauria fet alguna cosa.

Chunda Bajracharya, professora i activista nepalesa, explica el cas del paper de les dones en la cultura newar, una cultura indígena dels antics pobladors de la Vall de Kàtahmanduspan .

Elizabeth English, guionista i escriptora, parla del paper de les dones en els mitjans de comunicació. Opta per lluitar per la resolució de conflictes a través de la promoció de dones en la indústria cinematogràfica. És una de les responsables del Festival de Moondance, on s’apleguen dones relacionades amb l’àmbit cinematogràfic: guionistes, directores de cinema, etc. English proposa el festival com a plataforma on s’acullin persones, propostes i solucions que tinguin la dona i la seva promoció com a eix central. «Hem de fomentar que les dones usin tot el que està és al seu abast per resoldre conflictes de manera pacífica, en la pau i la no-violència, i crear una atmosfera que faciliti el diàleg en les nostres famílies».

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Viure i conviure. Fòrum de les Mundial de les Dones
 
RS Homes i dones: com sortim del patriarcat?
 
IF L'home comença a actuar per a la igualtat de gènere
 
IF L’educació no formal com element fonamental d’educació per a la pau
 
RS Agenda de les dones, cap a Monterrey 2007
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.