Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Cap a un món sense violència > Sessió de clausura
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Sessió de clausura
Diàleg de referencia: Cap a un món sense violència

Després de les cinc jornades d’aquest Diàleg, la sessió de clausura recapitula el que s’ha dit en les diferents sessions. Els ponents i el públic valoren com a molt positiva aquesta trobada en la qual han treballat voluntàriament més de 200 persones i que pretén crear un precedent pel que fa a diàleg, desarmament i pacificació, i tota una xarxa d’organitzacions de la societat civil per a un futur millor.

Gopal Krishna Siwhaoti, doctor en Estudis Legals Internacionals i director executiu d’INHURED International, a Katmandú, Nepal, on la insurgència maoista ha sumit la població en una situació de futur molt incert, afirma: “Vinc d’un país on la deshumanització es troba en el seu punt àlgid. Aquest procés de deshumanització ha dut a tortures espantoses y el que ha succeït a les presons de l’Iraq només ha servit d’exemple per aplicar-les allà. Una de les pitjors formes de tortura que s’ha aplicat és una modalitat que ja es va practicar durant la guerra de Vietnam: cremar nens. Els camps de mines s’estenen arreu i són emprats com a mitjans de control”. El professor Siwahoti també assenyala que “el cas Pinochet ha desanimat aquells que defensen la pau”. “Amb aquest panorama internacional”, prossegueix, “la pau no es pot assolir des de Ginebra, ni plantant una bandera blanca a l’Everest. Ha de buscar-se la pau en el camp de batalla.”

El doctor Siwhaoti proposa com a accions imprescindibles per aconseguir la pau: “anomenar els criminals de guerra; qüestionar la impunitat amb valor; aclarir les coses als nens; eliminar d’una vegada per totes les armes a tot el món; crear un mecanisme de seguiment per part de la societat civil, perquè deixi de ser un gos que no mossega, que només lladra… I la comunitat internacional ha de forjar una aliança per forçar els Governs a resoldre els conflictes pacíficament. Hem d’encarar-nos a la violència estructural."

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Construint l’autèntica seguretat: desenvolupament i desarmament
 
IF L’educació no formal com element fonamental d’educació per a la pau
 
RS Espai obert per a projectes de pau
 
RS Dona, Pau i seguretat
 
RS Educació pel desarmament
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.