Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > L´esport: diàleg universal. Fòrum mundial d'educació, cultura i esport > Quins esports per als països en vies de desenvolupament?
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Quins esports per als països en vies de desenvolupament?
Diàleg de referencia: L´esport: diàleg universal. Fòrum mundial d'educació, cultura i esport

El taller Quins esports per als països en vies de desenvolupament? va arribar a una conclusió unànime: els països en vies de desenvolupament necessiten programes d’ajuda que inverteixin els diners necessaris per implantar i fomentar la pràctica de l’esport, ja que aquests garanteixen el desenvolupament. En aquest sentit, Ibrahima M’Bayem, directora executiva de la Fundació Internacional Olympafrica, ha assenyalat que «a través de l’esport, la joventut s’interessa per altres disciplines socials i acadèmiques».

Per donar consistència a les seves idees, M’Bayem va posar com a exemple la tasca realitzada per la fundació que dirigeix. A través de l’esport transmeten una formació global de l’home en la seva batalla enfront de la vida, formen ciutadans responsables amb els seus programes. A més de preocupar-se per recolzar la població perquè practiqui esport, paral·lelament es realitzen programes d’integració social i d’educació.

Per la seva banda, Rubiela Arboleda, professora de la Universitat d’Antioquia (Colòmbia), també va destacar l’important paper que exerceix l’esport en l’àmbit educatiu.

Per a Arboleda, l’esport ha de vehicular la identitat i potenciar la diversitat cultural.

Proposta:
L’esport com a contrapès a la globalització. Subvencionar esports que potencien la cultura pròpia. Tothom ha de poder accedir a l’esport, les instal·lacions esportives s’han d’incloure en l’hàbitat natural.

Bones pràctiques:
La Fundació Internacional Olympafrica construeix centres esportius en entorns humils i rurals. A més, amb l’esport com a pretext, organitza activitats d’integració social. També firma convenis amb ONG per donar feina a la població i crea centres d’iniciació a la informàtica.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Esport i educació, coexistència imprescindible com a alternativa d’integració, desenvolupament i una cultura de la pau.
 
RS Lluitar contra la violència a l’esport
 
AS L’esport: diàleg universal. Fòrum mundial d’educació, cultura i esport.
 
IF Explotació sanitària, dopatge i dopatge tecnològic.
 
RS Els museus i centres de ciència en la transmissió de la diversitat cultural
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.