Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Parlament de les Religions del Món > Fonamentalisme religiós i violència: un repte per al diàleg interreligiós.
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Fonamentalisme religiós i violència: un repte per al diàleg interreligiós.
Diàleg de referencia: Parlament de les Religions del Món

A la zona d’Amadabad els problemes del fonamentalisme religiós han desembocat en una gran tragèdia en la qual un grup de fonamentalistes hindús ha acabat matant més de mil musulmans. Això només és un exemple entre tota la barbàrie que s'està estenent pel planeta. Per acabar amb aquestes situacions cal dur a terme un procés de reconciliació entre religions en el qual intervenen set factors.

El primer és el de la manipulació de la veritat, què és el que està passant a la zona on es presenta el conflicte, tenir accés a una informació fidedigna i no ocultar els fets. El segon és la tasca interreligiosa: el sistema educatiu ha d’ensenyar que en un territori hi pot conviure més d'una religió i que totes elles són vàlides. En tercer lloc, la qüestió de la justícia, deslligant-la de la violència, refent-la d'una manera justa. En quart lloc, l'amor i la compassió, donar a entendre que l'amor ha d'anar lligat a la justícia i la comprensió. En cinquè lloc, el factor de la seguretat, que permetrà tenir llibertat de culte, expressar-se lliurement. En sisè lloc hi ha d’haver una resposta de la societat civil per a demostrar que gairebé ningú no dóna suport a les doctrines fonamentalistes. Finalment, per projectar tot això cap a l'exterior, cap a la situació del veïnatge universal, hi ha d’haver una xarxa internacional que sigui testimoni d'aquestes injustícies i les condemni.

Si aquest procés s’acompleix, de mica en mica els resultats locals podran influir en els governs generals fins a arribar a ser adoptats per part dels organismes internacionals, amb la qual cosa s'accelerarà el procés de pau al planeta.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Globalització, identitat, diversitat
 
IF L’educació no formal com element fonamental d’educació per a la pau
 
RS Tornar al camí correcte
 
RS Tema 3. La identitat cultural en un món globalitzat
 
RS Els drets humans en temps present i en temps futur: l’actualització i el desenvolupament de la Declaració dels Drets Humans en el nou mil·leni.
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.