Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004 > Projecte PRIM - Ateneu Informàtic
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Projecte PRIM - Ateneu Informàtic
Diàleg de referencia: 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004

L’Ateneu Informàtic és una entitat catalana que treballa des de fa 4 anys en projectes per al desenvolupament d’entitats socials. El seu projecte, anomenat PRIM, consisteix a cedir material informàtic a associacions registrades o no, ja que prioritzen el fet que l’associació cobreixi una o diverses necessitats socials. Gratuïtament, ofereixen un maquinari amb un programari específic i adaptat a cada cas, a més dels seus serveis de consultoria tècnica.

Els components de la taula i creadors del projecte són Jorge Izquierdo, Jordi Cifuentes i Luis Tachenco, que van iniciar el projecte mitjançant un conveni de col·laboració amb la Universitat de Girona.

«El projecte PRIM (Plataforma Robotitzada d’Informació i Multimèdia) és un projecte de robòtica que té com a objectiu gestionar informació». El prototipus presentat es diu ICARO i està format pels elements següents:

- Auriculars i micro mitjançant els quals reconeix la veu i permet utilitzar el robot com a telèfon. - Dos PC, un amb el sistema Linux, que controla els moviments, i un altre que treballa amb Windows per gestionar informació. - Telèfon: el robot té assignat un número de telefonia IP que permet trucar i rebre trucades com un telèfon fix. - Router sense fil que serveix per generar una xarxa entre equips. L’avantatge és que el robot es desplaça i busca la millor posició per a la recepció del senyal dels aparells sense fil. - Teclat clàssic. A més, es poden afegir a l’equip tot tipus de ports necessaris per a la creació multimèdia (per exemple, un òrgan electrònic). - Sonar per al desplaçament. També estan investigant l’alternativa de la visió artificial. - Lector de targetes que treballa també mitjançant la telefonia IP. - Impressora

Amb tot aquest material de base, l’entitat social alimenta el PC de continguts que el robot pot mostrar a distància, amb mobilitat, i exercir funcions de punt d’informació mòbil. El robot té 3 hores de bateria, també es pot endollar, i es pot utilitzar de manera radiocontrolada (amb comandament a distància) o bé de manera autònoma, si se li programa un recorregut prèviament.

L’objectiu social del projecte es caracteritza per la decisió de no posar en venda el robot, sinó cedir-lo de manera gratuïta a les entitats socials que el sol·licitin, per permetre que aquestes organitzacions puguin accedir a les tecnologies sense necessitat de gaires recursos.

Problemàtica:
Les TIC a les entitats socials.

Proposta:
Crear un robot per a entitats socials.

Bones pràctiques:
Es pot utilitzar com a punt d'informació.

Conclusions:
L’objectiu social del projecte es caracteritza per la decisió de no posar en venda el robot, sinó cedir-lo de manera gratuïta a les entitats socials que el sol·licitin, per permetre que les entitats puguin accedir a les tecnologies sense necessitat de gaires recursos.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Voluntariat i capital social en la societat xarxa
 
RS Canal Humania
 
RS Aportacions de les tecnologies de la informació per promoure la convivència i la seguretat
 
RS Tallers, seminaris i una conferència associada (Workshops)
 
IF Tecnologia i convivència segura
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.