Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Parlament de les Religions del Món > Protecció dels refugiats, una acció de les religions
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Protecció dels refugiats, una acció de les religions
Diàleg de referencia: Parlament de les Religions del Món

Una de les grans víctimes d’aquesta societat fragmentada i plena de violència són els refugiats, que han estat obligats a sortir del seu país o que han emigrat a diverses regions d’aquest. Els refugiats no tenen drets universals, i les religions es van comprometre a dur a terme accions per tal que comencin a gaudir d’aquests drets.

El segle XXI i els efectes d’un sistema injust i intolerant tenen com a resultat que gairebé 35 milions de persones es trobin en una situació de migració i de desarrelament com a refugiades i sense que els drets humans universals tinguin cap validesa per a elles.

Una de les grans víctimes d’aquesta societat fragmentada i plena de violència són els refugiats, que han estat obligats a sortir del seu país o que han emigrat a diverses regions d’aquest. Els refugiats no tenen drets universals, i les religions es van comprometre a dur a terme accions per tal que comencin a gaudir d’aquests drets. Els líders religiosos es van comprometre, en el marc de l’Assemblea de Montserrat (prèvia al Parlament de les Religions però vinculada a aquest), a donar suport als refugiats d’arreu del món mitjançant accions concretes dins de cada comunitat religiosa.

Problemàtica:
34,8 milions de persones desarrelades, 13 milions de les quals són refugiats i 21,8 són desplaçats interns.

Proposta:
Compromís de totes les religions de dur a terme accions que serveixin per protegir els refugiats.

Postures:
Els diversos líders religiosos es van comprometre a actuar.

Conclusions:
El segle XXI i els efectes d’un sistema injust i intolerant tenen com a resultat que gairebé 35 milions de persones es trobin en una situació de migració i de desarrelament com a refugiades i sense que els drets humans universals tinguin cap validesa per a elles. Els líders religiosos es van comprometre a donar suport als refugiats d’arreu del món mitjançant accions concretes.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF No a la violència en nom de Déu. Autocrítica i transformació
 
RS VI Conferència de Solidaritat amb el Poble Sahrauí
 
RS Estratègies per protegir la infància de la guerra
 
RS La religió en un món en guerra: la transformació de l’odi en amor envers els nostres enemics
 
RS Actors internacionals: Nacions Unides i altres