Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Els conflictes en la vida quotidiana > Diàleg amb Naresh Dadhich
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Diàleg amb Naresh Dadhich
Diàleg de referencia: Els conflictes en la vida quotidiana

Diàleg a càrrec de Naresh Dadhich, amb la col·laboració d’Oriol Pujol i Mario López, a la sala 111, de11:15 a 12:05, el 15 de juny del 2004.

«Gandhi va ser el primer en aplicar la no-violència en l’àmbit polític i social». Naresh Dadhich ofereix una perspectiva recent de la teoria de Gandhi, el satiagraham, que es basa en el poder de manifestar-se i protestar de manera no violenta per demanar la veritat i de com va aplicar-ho en política. «La veritat és la finalitat i la no-violència és el mitjà». A diferència de Maquiavel, explica, per Gandhi els objectius i els mitjans són la mateixa cosa, «si vols la veritat no s’hi pot arribar amb violència». Per influir més enllà de tu mateix, cal que arribis a ser satiagrahe. Els mitjans per convertir-s’hi són cinc: la no-cooperació, el dejú, les vagues, la protesta civil i la desobediència; els deures que s’han de respectar són setze: la veritat, la no-violència, el celibat, no robar i no posseir, entre d’altres.

D’altra banda, Naresh Dadhich recalca que el concepte d’èxit occidental no és important en la vida, allò important és evolucionar millor i experimentar amb la veritat. «Tots som Gandhis» va dir.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Diàleg entre Naresh Dadhich i Marguerite Barankitse. Traspassant fronteres: accions mediadores a Àfrica i Àsia.
 
RS Diàleg amb Marguerite Barankitse
 
RS Diàleg amb Jean Paul Lederach
 
RS Diàleg amb Cecilia Ramos Mejía
 
IF La cultura de la mediació
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.