Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Moviments humans i immigració > Transformacions i globalització. Massimo Livi Bacci.
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Transformacions i globalització. Massimo Livi Bacci.
Diàleg de referencia: Moviments humans i immigració

Massimo Livi Bacci va oferir a la conferència «Transformacions i globalització», dins el diàleg «Moviments humans i immigració».

Va iniciar la seva participació definint les migracions com el més important vehicle contra la pobresa. Va afegir que sempre hi ha hagut migracions, i proporcionalment, si tenim en compte les xifres, aquesta s'ha mantingut estable. Actualment, però, hi ha un augment dels diferencials econòmics, la qual cosa provoca un creixement de les forces que empenyen la migració. La globalització actual permet la integració econòmica a través de les migracions, però no la humana, i als països d'acollida —entre els quals, darrerament, trobem Espanya i Itàlia— els immigrants són responsabilitat dels ministres d'interior i de les oficines de policia, com si calgués defensar-se'n.

Partint dels estudis que determinen una disminució del 20% de la població activa als països rics i un augment del 60% as països pobres l'any 2025, el ponent va formular diverses preguntes: volem migració a curt o a llarg termini?, quin tipus d'immigrants volem?, etc.

Livi Bacci va concloure demanant la creació d'una organització de caire internacional que controli les migracions i vetlli pels drets dels immigrants arreu del món.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Del consens de Washington a una nova governança global
 
RS La reforma de les institucions econòmiques internacionals
 
AS Tres grans reptes del segle XXI
 
IF Macroestructura de la migració intel·lectual
 
AS Congrés Mundial sobre moviments humans i immigració, un repte per al segle XXI
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.