Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Festival Mundial de la Joventut > La laïcitat, entesa cultural
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
La laïcitat, entesa cultural
Diàleg de referencia: Festival Mundial de la Joventut

Els participants llegeixen un text inclòs en el Manifest de la Lliga per a la laïcitat, consensuat a Barcelona el 13 d'octubre del 2003. Es porta a terme un joc en petits grups per tal de debatre si hi poden haver uns valors de base i universals a l'hora de jutjar comportaments en una certa situació. S'arriba a la conclusió que en una societat pluralista no hi pot haver una veritat absoluta.

A continuació, un jove dels escoltes catalans explica en profunditat què entenen per laïcisme. Mentre que l'aconfessionalitat implica una actitud neutral, el laïcisme comporta una actitud proactiva com a alternativa al catolicisme, a l'islamisme, etc. "La laïcitat és compartir el dret a la llibertat, és a dir, acceptar les persones sense prejudicis". S'ha de generar una societat en què ningú no se senti exclòs ni pugui excloure ningú. No existeix una fórmula ni un sistema que permeti gestionar la diversitat. "La laïcitat no és una veritat, sinó una actitud".

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Cultura de la participació
 
IF L’educació no formal com element fonamental d’educació per a la pau
 
RS Diferents experiències en l’educació per a la participació
 
RS Cicle d’estudis sobre el web Central Hip Hop
 
RS Voluntariat i universitat
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.