Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Parlament de les Religions del Món > Educació i nadius americans: ensenyament escolar i valors culturals
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Educació i nadius americans: ensenyament escolar i valors culturals
Diàleg de referencia: Parlament de les Religions del Món

El diferents ponents expliquen les dificultats que tenen a l’hora d’organitzar escoles destinades a la docència per als indígenes de diverses comunitats nord-americanes, un lloc on puguin estudiar en la seva llengua i avançar en l’estudi de la seva cultura. Durant molts anys els indígenes han sigut portats a internats. Sovint han estat maltractats i obligats a estar-hi en contra de la seva voluntat i la de la seva família, obligats a negar la seva cultura, llengua nadiua i tradicions. 1r ponent. Omie Baldwin A les escoles indígenes cal potenciar l’espiritualitat, la cultura i la llengua. S’han reescrit les històries dels ancians en anglès i en idioma navajo. Artistes actuals natius han anat a les escoles per tal de potenciar la cultura autòctona. Cal aprendre la ciència des del propi rerefons tradicional. S’han organitzat les Universitats Júnior. S’ensenya, a banda de l’actual currículum, tradicions i cultura del poble. Creuen que totes les coses tenen vida (les roques, la llum i que l’ambient és ple d’esperits). Es potencia l’estudi dels homes medicina (xamans) i hi ha unes línies de conservació del patrimoni dels museus i l’arquitectura.

2n ponent. Darlene St. Clair S’han organitzat unes escoles privades per a nens i nenes de 4 a 14 anys amb integrants d’un total de 13 tribus indígenes. El seu objectiu és ensenyar de forma espiritual un currículum que s’ha anat fent específicament per l’escola. S’ha volgut mantenir la unió amb la natura i el respecte pels altres. Els preparen “per la vida, com a indígenes i com a ciutadans del món”.

Amb l’idioma es manté el contacte amb els avantpassats. Es desenvolupen eixos transversals de jocs tradicionals propis (serveixen per ensenyar el treball en equip, s’estimula la concentració, la fortalesa i el sanejament mental; són considerats sagrats), històries i contes (representats en la figura del contacontes), cerimònies, el treball de les medicines, la curació de l’esperit i de la ment, la benedicció d’espais sagrats. Cerquen la connexió amb la Mare Terra, els ancians i els avantpassats.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Cultural Competence
 
RS Religions minoritàries
 
AS IV Parlament de les Religions del Món
 
RS Mare naturalesa i cosmos
 
RS Arrels cristianes de les tradicions catalanes.
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.