Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Viure i Conviure. Fòrum Mundial de les Dones > Pensament i pràctica política de les dones
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Pensament i pràctica política de les dones
Diàleg de referencia: Viure i Conviure. Fòrum Mundial de les Dones

Aquesta sessió va anar encapçalada de la projecció del film d’Isabel Coixet A los que aman. L’advocada Elisa Varela va iniciar la sessió fent referència a la significació d’aquesta pel·lícula, que és il·lustrativa del debat, ja que segons ella «mostra la importància de la mediació amorosa femenina».

Així doncs, agafant aquest mateix concepte de mediació femenina, María Milagros Rivera Garretas, historiadora de la Universitat de Barcelona i fundadora de Duoda, va destacar la importància en la política del dia a dia de la mediació femenina i, també, la importància d’aquesta mediació en la vida quotidiana en general, ja que, com queda reflectit a la pel·lícula, el fracàs d’aquesta mediació porta a la frustració, a la destrucció i, fins i tot, a la mort.

La mediació femenina es basa en l’amor, que tota dona posseeix, però no n’hi ha prou a tenir-lo, sinó que s’ha de saber transmetre i posar-lo en relació amb els altres; si no, serveix de ben poc. Continuant en aquesta línia, Remei Arnaus, professora de pedagogia de la Universitat de Barcelona i directora del centre Duoda, va agafar aquest concepte de mediació femenina i de transmissió de l’amor que hom posseeix i el va traslladar a l’exemple pràctic de les aules. Va assenyalar la importància de la comunicació, la interrelació entre alumne i professor i viceversa, la bona comprensió, la connexió, etc., per aconseguir fer arribar a l’alumne les coses més profundes que, més enllà de mers conceptes teòrics, l’educador vol transmetre amb tot el seu amor.

En darrer lloc, Luisa Muraro, filòsofa de la comunitat filosòfica Diotima de la Universitat de Verona i membre de Duoda, i Lia Cigarini, advocada i membre de la Llibreria de Dones de Milà, van parlar sobre el risc de desaparició de la mediació femenina, a causa del fet que cada cop més la convivència al si de les nostres societats s’està complicant més. Aquí les dones hi juguen un paper molt important, en la recuperació de la comprensió i la convivència entre homes i dones i entre elles mateixes. Per això és important recuperar el concepte d’interculturalitat també en la relació home-dona, per tal que permeti salvar les diferències en un context social, però, més igualitari.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Viure i conviure. Fòrum de les Mundial de les Dones
 
AS Els conflictes a la vida quotidiana
 
RS Repensar el món. Entendre l’especificitat del temps que ens ha tocat viure
 
AS Promoure la convivència i la seguretat a la societat de la informació
 
RS Dones teixint la pau
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.