Forum Barcelona 2004 | Espa˝ol | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Drets culturals i desenvolupament humÓ. Nous espais multiculturals > Mem˛ria i patrimoni
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessiˇ Resum sessiˇ
Mem˛ria i patrimoni
DiÓleg de referencia: Drets culturals i desenvolupament humÓ. Nous espais multiculturals

Dinu Bumbaru va exposar la idea que avui el patrimoni es considera amenašat i va explicar que es tracta d'un recurs no renovable que consta dels elements d'autenticitat i d'integritat. Bumbaru va puntualitzar que el patrimoni mÚs amenašat Ús l'intangible.

TambÚ James K. Reap va considerar que el patrimoni estÓ amenašat per diversos productes com la guerra, la ignorÓncia o la mala interpretaciˇ de la modernitat. Aix˛ significa que moltes vegades l'amenacen els aspectes econ˛mics. Per tant, en els estats recau el deure de protegir el patrimoni i la cultura. I per fer-ho disposen de mitjans molt diversos, com la regulaciˇ i els incentius. Va enumerar la llista de convenis i tractats que protegeixen el patrimoni en el terreny te˛ric i dels quals es deriven drets, com ara que se'n faci un ˙s adient.

Angeline S. Kamba va aportar la seva experiŔncia personal sobre la reconstrucciˇ de l'arxiu de Zimbabwe, remarcant la importÓncia que en la protecciˇ i restauraciˇ del patrimoni tenen les tradicions de les feines diÓries i la mem˛ria dels qui van viure situacions com la guerra d'alliberament del paÝs. Per aix˛ va considerar indispensables els testimoniatges del passat, a fi de no repetir els mateixos errors comesos.

La idea que no podem viure sense mem˛ria ni patrimoni va ser explicada per Wolichen Kowalski, el qual va argumentar que sˇn elements necessaris per a la construcciˇ de la identitat cultural.

Pujar
Per paraula clau
Doc. mÚs relacionats
AS Drets culturals i desenvolupament humÓ
 
RS Religions minoritÓries
 
IF Dret a la diversitat cultural
 
RS Cultura i qualitat de vida: quins sˇn els parÓmetres?
 
RS Literatura i mem˛ria
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.