Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Els conflictes en la vida quotidiana > La formació integral de mediadors comunitaris i agents de pau
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
La formació integral de mediadors comunitaris i agents de pau
Diàleg de referencia: Els conflictes en la vida quotidiana

En aquest taller s’ha transmès l’experiència argentina en la formació de mediadors. María Gabriela Rodríguez, pedagoga i mediadora dins el Programa Nacional de Mediació Comunitària d’Argentina, va ser l’encarregada de presentar la llarga experiència del seu país en aquest tipus de funcions; així, va proposar una base de formació del mediador, una definició del mediador comunitari, la seva funció, el seu perfil i els seus objectius.

Rodríguez parteix de la definició de formació de Gilles Ferry, que entén la formació com a “dinàmica d’un desenvolupament personal que cada individu fa pels seus propis mitjans". "Formar-se és aprendre a esdevenir, és construir el propi camí de desenvolupament personal i professional”, afegeix la pedagoga. Per a un mediador l’objectiu de la seva formació és arribar a saber fer i a ser; per a ella formar és ajudar a formar-se.

María Gabriela Rodríguez defineix la mediació comunitària com l’acte de la bona convivència: el mediador és un port que ajuda la gent a viure millor. Així explica que les seves metes són la promoció de la salut social, la prevenció, la resolució i la transformació de conflictes a la comunitat. El fi del mediador, insisteix, és “que quan una persona vagi a un centre de mediació sempre se n’endugui alguna resposta”.

En aquest punt María Gabriela Rodríguez estableix quin és el perfil d'un mediador. Mediadors poden ser líders comunitaris, religiosos i educatius, professionals de totes les disciplines, treballadors i funcionaris administratius, amb sensibilitat social, amb vocació de servir, aptitud per relacionar-se, capacitat d'escoltar, fiables, solidaris, responsables, pacífics, ètics i democràtics. A més han de sotmetre's a un procés de formació.

Però la idea, explica Rodríguez, no és que tingui totes aquestes actituds, sinó que pugui assimilar un rol que es compongui d’orientar i contenir, prevenir, gestionar i derivar el conflicte i contribuir a la cohesió. Així mateix, destaca que cal distingir entre líder social i emergent comunitari. L’emergent comunitari no pot ser mediador perquè busca beneficis i disgrega la comunitat. El líder social, aclareix, gaudeix de vocació i prestigi social, de posicionament, està capacitat per donar potència a la institució i enforteix la idea de comunitat.

Finalment conclou enumerant quins són els objectius dels mediadors. Són contribuir a la pacificació social, diferenciar els mètodes de resolució de conflictes, detectar i resoldre d’una manera precoç els conflictes de la convivència, contribuir a la formació d’una conducta ciutadana basada en la justícia i en la solidaritat, enfortir el sentit de solidaritat i pertinença, i fomentar el diàleg i la trobada.

Proposta:
Que tothom rebi formació de mediador

Bones pràctiques:
Mediadors en xarxa: una iniciativa per mitjà d'Internet que pretén crear una xarxa de mediadors a través de diferents associacions arreu del món. A Argentina es va aprovar per llei el maig de 2004 celebrar, el 26 de desembre de cada any, el dia del mediador per la tasca que duen a terme aquestes persones per la societat.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF La cultura de la mediació
 
AS Els conflictes a la vida quotidiana
 
RS Diàleg amb Humberto Maturana i Ximena Dávila
 
RS Diàleg amb Cecilia Ramos Mejía
 
RS Diàleg amb Joseph P.Folger - Susan Hackley - Marinés Suares
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.