Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Parlament de les Religions del Món > Lluitar contra la sida des de les religions
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Lluitar contra la sida des de les religions
Diàleg de referencia: Parlament de les Religions del Món

Las diferents religions han d’informar-se per poder fomentar l’educació, sobretot en els països pobres, que previngui el contagi de la sida, malaltia que provoca milions de morts cada any. Calen estratègies conjuntes per prevenir la malaltia i ajudar els milers de malalts que queden desemparats.

El parlament va reunir, a través de la Fundació Kashi, integrants de diverses religions per tal d’abordar la problemàtica de la sida. Es va debatre amb l’objectiu de trobar solucions per educar, des de les diferents religions, sobre els mals d’aquesta malaltia i sobre com prevenir-los.

Elaborar estratègies de prevenció i d’educació i informar i educar els líders religiosos sobre la malaltia perquè el seu missatge pugui ser interpretat a les comunitats religioses és la síntesi d’aquesta idea.

En aquest marc, mossèn Centurio Olaboro, director d’un orfenat a Uganda, Àfrica, en el qual viuen 800 nens, els pares de la majoria dels quals van morir per culpa de la sida, va criticar la posició de l’Església sobre la no utilització de preservatius. "La gent manté relacions sexuals amb més d’una persona i això afavoreix molt el risc de contraure la malaltia. Cal buscar solucions reals, sobretot a l’Àfrica ".

Per la seva banda, Ilene Wasserman, fundadora d’ICW Consulting Group, va insistir en la urgència de cercar "estratègies per treballar conjuntament i, d’aquesta manera, poder ajudar a prevenir la malaltia i les persones que l’han contreta, que especialment als països pobres queden del tot desemparades ".

Problemàtica:
La sida i les seves conseqüències tràgiques, sobretot als països pobres. Manca d’estratègies religioses per treballar de manera conjunta la prevenció de la sida en matèria d’educació.

Proposta:
Elaborar estratègies de prevenció i d’educació. Informar i educar els líders religiosos sobre la malaltia perquè el seu missatge pugui ser interpretat a les comunitats religioses.

Postures:
Es va tractar la temàtica de la sida des de diferents religions, però cal destacar la veu de mossèn Centurio Olaboro, director d’un orfenat d’Uganda on viuen 800 nens, la majoria dels quals és orfe per culpa de la malaltia, qui va demanar a l’Església que no prohibeixi el preservatiu com a mètode de prevenció. A més, van exposar les seves idees Ken South, Michael De Vito, Troy Truter, Agustín Navarro i Alberta Ware, entre d’altres.

Conclusions:
Per tal de col·laborar en la prevenció de la sida cal un aportament per part de les diverses religions, per a la qual cosa és necessari que els líders aprenguin bé en què consisteix la malaltia i que es duguin a terme accions conjuntes per prevenir-la i ajudar els malalts.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Accés a les intervencions en salut
 
RS Intervencions en salut
 
AS Article de síntesi - Salut i desenvolupament, els reptes del segle XXI
 
RS Estat, Societat, Drets Humans i Dret a la Salut
 
IF Migracions, suport de l'equilibri demogràfic.