Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Drets culturals i desenvolupament humà. Nous espais multiculturals > Cultura i desenvolupament. Experiències i perspectives
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Cultura i desenvolupament. Experiències i perspectives
Diàleg de referencia: Drets culturals i desenvolupament humà. Nous espais multiculturals

Masayuki Sasaki va remarcar el paper de la cultura en la regeneració urbana. Va parlar de la importància creixent que cada dia adquireixen les «ciutats creatives» com a centres culturals i motors de l'economia, ja que els béns culturals ajuden a millorar la vida dels consumidors. Va afegir que també és important que tots els ciutadans participin en la vida creativa de la seva ciutat i que els béns culturals tinguin un preu raonable.

Lupwishi Mbuyamba va aportar la idea que el fenomen cultural és necessari per al desenvolupament humà. «L'èxit d'una societat dependrà de la força de la seva cultura», va afirmar. Va plantejar la necessitat de sortir de la visió tradicional a fi d'ampliar el marc de reflexió.

Johan Galtung va assenyalar la necessitat d'una visió més crítica, juntament amb la urgència de qüestionar els models actuals. Aquestes mesures ens permetran de triar el millor model per poder avançar en la construcció de nous models que ens ajudaran a millorar i avançar en les quatre necessitats bàsiques que té l'ésser humà: sobreviure, benestar, llibertat d'elecció i identitat. Va recalcar la importància del diàleg i l'aprenentatge cultural en aquest procés, en què tots som portadors de valors i cultures.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Aliances en la matèria de salut per corregir desequilibris.
 
AS Article de síntesi - Salut i desenvolupament, els reptes del segle XXI
 
AS Drets humans, necessitats emergents i nous compromisos
 
RS L’estat de la salut en el món i els seus determinants
 
RS Intervencions en salut
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.