Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > L´aigua: vida i seguretat > Petrolització de l’aigua
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Petrolització de l’aigua
Diàleg de referencia: L´aigua: vida i seguretat

Soares considera que la lluita pel control dels recursos hídrics provocarà conflictes en el futur.

Mario Soares, expresident de Portugal i actual president del Comitè Internacional per al Conveni Mundial de l’Aigua ha introduït en la seva ponència el concepte de “petrolització de l’aigua”. Amb aquest concepte, Soares fa referència als conflictes que, en un futur no gaire llunyà, preveu que es generaran per controlar els recursos hídrics, a l’igual que passa amb el petroli. Soares rebutja tota visió economicista de l’aigua.

L’expresident de Portugal opina que l’accés a l’aigua es convertirà al segle XXI en la “batalla política per un futur equilibri de la humanitat”. Soares reivindica la necessitat i la urgència de facilitar l’accés a l’aigua de tots els éssers humans, atès que el considera un dret comú de la humanitat.

Problemàtica:
Soares ha advertit que l’aigua s’està convertint en un bé cada vegada més escàs i que, per aquest motiu, ha començat a despertar l’interès de sectors privats per controlar-ne la gestió, atès el seu alt valor econòmic.

Proposta:
Soares destaca la importància de mobilitzar estats i ciutadans per defensar i reclamar l’accés universal a l’aigua i evitar, d'aquesta forma, la seva mercantilització. Conscienciar els ciutadans de la importància de la gestió de l'aigua com a bé públic perquè facin pressió als seus governants.

Postures:
Mario Soares, expresident de Portugal i actual president del Comitè Internacional per al Conveni Mundial de l’Aigua.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Dret a la ciutat: Conclusions
 
RS Sessió inaugural: Aigua i solidaritat
 
AS Fòrum Urbà Mundial
 
IF L’educació no formal com element fonamental d’educació per a la pau
 
RS Polítiques urbanes de lluita contra l’exclusió.