Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > El món, avui > La nova guerra global del segle XXI
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
La nova guerra global del segle XXI
Diàleg de referencia: El món, avui

Els conflictes armats del segle XXI seran globals, contra o entre xarxes internacionals, i no entre estats o entre forces aliades.

La guerra del segle XXI és, actualment, incontrolable per part de les estructures de poder dels estats i dels organismes internacionals. Les accions de xarxes civils per aprendre a conviure amb la diferència poden servir, de forma subliminal, com a polítiques per pal·liar l'amenaça de la guerra global.

La globalització genera por per ingerències ideològiques i religioses, per la qual cosa es creen polítiques i comunitats per protegir la identitat pròpia. Actualment hi ha una amenaça per part de xarxes internacionals organitzades que s’aprofiten de les noves tecnologies: no sabem qui són, quan i com actuaran.

Els estats i els organismes internacionals (ONU) no estan preparats per afrontar aquesta amenaça. Cal l'acció de les xarxes civils per mitigar la tensió de la globalització: col·laboració intercultural amb l’ajuda de la societat civil i el sector privat per facilitar la integració de les diferents cultures i societats en el món global.

Cal un canvi de les estructures dels organismes internacionals per adaptar-les al món actual. Calen també accions d’ONG globals (ex.:MSF) i locals (a Occident, bàsicament per integrar les noves cultures; i, als països Subdesenvolupats, bàsicament per fer forta la veu de la societat civil davant dels seus governs).

Problemàtica:
La globalització genera por per ingerències ideològiques i religioses, per la qual cosa es creen polítiques i comunitats per protegir la identitat pròpia. - Actualment hi ha una amenaça per part de xarxes internacionals organitzades que s’aprofiten de les noves tecnologies: no sabem qui són, quan i com actuaran. - Els estats i els organismes internacionals (ONU) no estan preparats per afrontar aquesta amenaça.

Proposta:
>- Xarxes civils per mitigar la tensió de la globalització: col·laboració intercultural amb l’ajuda de la societat civil i el sector privat per facilitar la integració de les diferents cultures i societats en el món global. - Canvi de les estructures dels organismes internacionals per adaptar-les al món actual.

Bones pràctiques:
Accions d’ONG globals (MSF) i locals (a Occident, per integrar les noves cultures; i, als països subdesenvolupats, per fer forta la veu de la societat civil davant dels seus governs).

Conclusions:
La guerra del segle XXI és, actualment, incontrolable per part de les estructures de poder. Les accions de xarxes civils per aprendre a conviure amb la diferència poden servir, de forma subliminal, com a polítiques per pal·liar l'amenaça de la guerra global.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Canvi d'estructures dels organismes internacionals
 
IF L'alternativa de les xarxes civils internacionals
 
IF Moviments socials, l’impuls a les organitzacions internacionals
 
AS Xarxes civils per conflictes globals
 
RS Quin paper han de tenir els joves en la reforma de les institucions internacionals?