Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Cap a un món sense violència > La seguretat s’aconsegueix invertint en ajuts al desenvolupament, no en armament
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
La seguretat s’aconsegueix invertint en ajuts al desenvolupament, no en armament
Diàleg de referencia: Cap a un món sense violència

La millor manera de garantir la seguretat a nivell global és invertir en el desenvolupament sostenible del tercer món i no apostar per la cursa armamentística. Cal un canvi en els valors que es basi en l’ajuda al desenvolupament als països pobres, la veritable arrel dels conflictes, i no en el rearmament indefinit com a única recerca de seguretat.

Aquesta idea s’emmarca en la necessitat d’aconseguir un canvi de valors i en una aposta per la cultura de la pau a tots els nivells que preconitzi la inversió en ajuda al desenvolupament en els països més pobres, “l’arrel dels conflictes”, en lloc de prosseguir amb el rearmament indefinit com a única via en la cerca de seguretat per part dels països rics.

La nord-americana Jackie Cabasso, de la Western Status Legal Foundation, va abundar en aquest tema en afirmar que “els Estats Units no són els culpables de tots els mals del món, però és un mal protagonista per dirigir el bé”, ja que el seu país va destinar un bilió de dòlars a la despesa militar el 2003, xifra amb què es podrien complir bona part dels objectius del Mil·leni contra la pobresa. Segons Cabasso això constitueix “un autèntic crim contra la humanitat”.

Aquesta activista va remarcar que, dels 22 països que col·laboren ajudant el desenvolupament, el seu país ocupa el vigèsim lloc. Front a això va advocar per una revolució de valors, en què els Estats aconsegueixin la seva seguretat mitjançant “ajuda al desenvolupament humà, no a l’armament”.

Proposta:
Aquestes xifres astronòmiques es poden invertir en ajuda al desenvolupament dels països més pobres com a vertadera fórmula preventiva de futurs conflictes.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Cap a un món sense violència
 
IF Un nou concepte de seguretat: Seguretat Humana enfront de Seguretat Nacional
 
AS Del consens de Washington a una nova governança global
 
AS Article de síntesi - Salut i desenvolupament, els reptes del segle XXI
 
RS L’estat de la salut en el món i els seus determinants