Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004 > Existència cívica - Expressió cívica - Conversa cívica
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Existència cívica - Expressió cívica - Conversa cívica
Diàleg de referencia: 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004

Els voluntaris de l’organització CIVICUS consideren que la intervenció ciutadana és un factor vital en la vida política, econòmica i social de totes les persones. Per designar aquesta visió, han desenvolupat tres conceptes que resumeixen el seu pensament: existència cívica, expressió cívica i conversa cívica.

L’organització CIVICUS és una aliança internacional nascuda el 1993 –amb seu a Sud-àfrica, Anglaterra i els Estats Units– per fomentar les fundacions, el creixement i la protecció de l’acció dels ciutadans de tot el món, especialment en aquelles àrees on la democràcia participativa i la llibertat d’associació estan amenaçades.

L’objectiu de CIVICUS és contribuir a l’establiment d’una societat global on es fomenti la intervenció ciutadana com a qüestió vital de la vida política, econòmica i cultural; la interacció oberta i legítima de les organitzacions ciutadanes amb els governs i el sector privat; l’equilibri i la igualtat de la relació entre els ciutadans, el sector privat i els governs.

Per assolir una societat amb aquestes característiques, CIVICUS fomenta una xarxa de ciutadans informats, dedicats a afrontar els reptes del món actual. En definitiva, des de CIVICUS s’intenta amplificar les veus i les opinions de la gent corrent. D’altra banda, una participació ciutadana efectiva i sostenible depèn del fet que els ciutadans gaudeixin del dret de lliure associació i que la seva posició els permeti relacionar-se amb tots els sectors de la societat.

Els tres objectius més importants de la seva missió deriven d’aquesta concepció:

- Existència cívica: promoure els drets dels ciutadans perquè s’organitzin i actuïn de forma col·lectiva per assolir determinats objectius considerats com a béns públics. - Expressió cívica: augmentar l’efectivitat i millorar la governança de les organitzacions de la societat civil i també la seva capacitat per establir i assolir els objectius individuals i col·lectius. - Conversa cívica: promoure la interacció entre la societat civil i altres institucions amb l’objectiu que la veu dels ciutadans tingui més ressò en la vida pública.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE
 
RS Voluntariat: un actor crucial per a una comunitat sostenible
 
IF Voluntariat com a generador de noves formes de democràcia participativa a escala global
 
RS Com desenvolupar aliances estratègiques amb negocis
 
AS Festival Mundial de la Joventut Barcelona 2004