Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Parlament de les Religions del Món > La pau mundial comença des de dins
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
La pau mundial comença des de dins
Diàleg de referencia: Parlament de les Religions del Món


Aisha Rafe promou un missatge d'harmonia, equilibri i pau. Vivim en un món de destrucció. Cal respondre a aquesta problemàtica amb tres eixos. Primer a partir del trobament de fonts d'emocions negatives. La por, per exemple, provoca resposa d'agressió i atac. Moltes persones no experimenten la vida des de dins. Per tant l'ego es reforça i es genera odi, orgull i prejudicis. El ego fa que els éssers humans es separin de la creació i dels propis companys. "El creixement és un treball comunitari cap a una meta personal". Els canals d'Amor provoquen canals d'energia. En segon terme ens hem de posar en el lloc dels que pateixen. No podem experimentar la pau si no tenim l'experiència de l'altre. Hem de tenir la consciència i la subconsciència en positiu per tal de poder portar el missatge arreu. Finalment cal considerar que som alguna cosa més que cos, som ànima.Leili First va exposar que sabent que totes les religions promouen la pau, ens hem de preguntar, doncs, què és la pau?. Podem dir que la pau és un estat de quietud silenciosa i harmonia entre els pobles i les nacions. Caldria que ens tornessim agents de pau en el món.


Islam vol dir recerca de la pau mitjançant el seguiment i la submissió a la voluntat divina. La submissió és un acte conscient i neix de l'enteniment de la consciència divina. No podem confiar als nostres sentit a qüestions cabdals. Cal recordar el que ja sabem perquè "la veritable saviesa és innata a l'ésser humà", forma part de l'home. Hem de descobrir la saviesa divina, l'essència divina per tal de trobar el missatge de pau que tenim dins nostre. Hem de fugir del materialisme i de la distracció per tal de no perdre la noció de saviesa universal. Hem d'anhelar una nova societat, dins de les nostres vides i el quotidià.Sharon Mijares var dir que un camí per fer la pau des de dins és la no utilització d'un llenguatge negatiu dirigit a tu mateix. Caldrà ser més sensible. Caldrà que sentim dins dels nostres cossos. Aquests seran mestres per ser més compassius i carinyosos. Aleshores serà el moment per començar a transformar.Safa Newman apuntà que ens hem de rendir a allò diví. Hem d'adaptar les nostres accions i reaccions. Amb la sumissió a tota existència aconseguirem la pau mundial. Ens hem de barallar contra les forces de distracció. "Nosaltres hem de ser els nostres quiropràctics". Primer hem de trobar la pau nostre ja que la pau passa en primer lloc per trobar la pròpia pau. L'equilibri està en trobar la unió entre cos i ment. En aquest estat, la unitat de l'individu es transforma en l'unió del tot. Estar en equilibri significa estar en un estat de pau. Com diu l'Evangeli, Déu proveirà. En aquest estat el nostre cor està obert perquè entri la pau del món.


Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF La cultura de la mediació
 
RS Diàleg amb Naresh Dadhich
 
AS Els conflictes a la vida quotidiana
 
IF No a la violència en nom de Déu. Autocrítica i transformació
 
RS La formació integral de mediadors comunitaris i agents de pau
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.