Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Moviments humans i immigració > Tràfic de persones
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Tràfic de persones
Diàleg de referencia: Moviments humans i immigració

En aquest diàleg hi van participar dos representants de països receptors d'immigració i dos de països d'origen.

Han Yusheng, de la Xina, i June Lee, de Corea, van assenyalar la importància de crear mesures de tipus legal, administratives i de cooperació internacional per tal de regular l'entrada de persones immigrades al país receptor, com també la necessitat de crear un índex que permeti determinar qui és traficant i les respostes polítiques que cal tenir envers aquests i envers les persones traficades.

Tasneem Siddiqui, de Bangla Desh, va recalcar com a objectiu primordial i essencial a l'hora de tractar aquest tema el fet de tenir elements per poder diferenciar la immigració il·legal del tràfic de persones, així podrem donar una resposta específica en cada cas. També va aportar dades que defineixen el tràfic: hi ha un engany, existeix poca llibertat de moviment un cop arribats al país receptor i el passador és membre d'una gran xarxa d'actuació. També va afegir que el tràfic de dones per al turisme sexual respon a l'oferta-demanda, però que en aquest cas el sistema es troba corromput.

Therèse Blanchet va aportar més informació sobre les dones que han d'emigrar de Bangla Desh cap a l'Índia i el Golf, moltes vegades obligades pels seus marits, i que són venudes com a esposes al nord de l'Índia o explotades sexualment a Dubai. Els intermediaris busquen víctimes que després no tinguin la capacitat de venjar-se o denunciar i que estiguin en una situació prou desesperada per acceptar-ho tot. Així mateix, sovint els subministren drogues per suportar el ritme i les convencen que aquella és l'única feina que poden fer, per això molts cops no són conscients que les estan traficant. El país ha creat polítiques per resoldre aquesta qüestió, però el poder de les agències es prou gran per evadir-se'n. Therèse va demanar respecte per a les dones traficades i per a les que accedeixen voluntàriament a prostituir-se, sense fer judici de valors. També va afirmar que si la migració fos legal i permesa, es reduiria i, alhora, es podria disposar de dades.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Refugiats, sol·licitants d'asil i immigrants forçats
 
AS Del consens de Washington a una nova governança global
 
IF Gestió local, bilateral i multilateral. Una sortida als conflictes.
 
RS Cerimònia d’inauguració
 
RS Sessió inaugural. Moviments humans i immigració
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.