Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Viure i Conviure. Fòrum Mundial de les Dones > Alternatives als moviments de dones. Democratitzem la paraula
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Alternatives als moviments de dones. Democratitzem la paraula
Diàleg de referencia: Viure i Conviure. Fòrum Mundial de les Dones

Marta Sarró ha parlat en nom de Diversa. Aquesta associació s’encarrega de lluitar contra la discriminació laboral, tant de tipus horitzontal com vertical. Amb aquest objectiu, primerament va defensar la igualtat d’oportunitats; després, la igualtat a escala material, i ara duu a terme estratègies de recursos humans per canviar l’entorn laboral. A causa dels canvis produïts a escala social i en els estils de lideratge, on es potencien valors que històricament s’han associat a les dones (comprensió envers els treballadors, capacitat de treballar en equip, etc.) en contra dels valors associats a l’home (agressivitat, imparcialitat, etc.), actualment resulta útil emprar els estereotips femenins com a estratègia per facilitar l’accés de les dones al treball.

Doreen Reddy, de la Fundació Vicenç Ferrer, ha explicat que, a causa del fet que la societat de l’Índia no és paritària, aquesta organització ha hagut d’emprar polítiques específiques per evitar el patriarcat dins del funcionament de la Fundació. En aquest sentit, han portat a terme polítiques de gènere que promouen la formació femenina, mantenen el 40 % de dones en la plantilla de treballadors, fan promocions al lideratge exclusives per a dones, prenen mesures disciplinàries per als homes discriminatoris, han creat un grup de dones que escolten els problemes de les seves companyes i intenten posar-hi remei, etc. Aquestes iniciatives han estat incitades per Anne Ferrer.

Luisa Roldán ha presentat l’associació FACEPA. Es tracta d’un grup que organitza debats sobre diversos temes on participen dones de diferents races, estatus socials, religions, etc. Han elaborat un manifest en el qual exigeixen la presència de les dones sense estudis universitaris en els debats on es tracti la problemàtica de gènere.

Sefa Amell ha parlat en nom del Col·lectiu de Dones a l’Església. El Vaticàcontinua sent el principal promotor del patriarcat, com ho demostren els darrers articles apareguts en diversos diaris on es defensa el paper de la dona en el nucli familiar com a cuidadora i on es critica el feminisme radical. «El feminisme sempre és radical en la lluita contra el patriarcat». «La feminització és el gran signe profètic dels nostres temps». «La feminització també està inspirada en l'Evangeli». «Hi ha d'haver-hi dret a les diferències, sense que les diferències impliquin desigualtat».

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Viure i conviure. Fòrum de les Mundial de les Dones
 
RS Drets polítics, drets civils
 
RS Drets civils, drets polítics
 
RS Agenda de les dones, cap a Monterrey 2007
 
RS Avenç dels drets polítics i socials de la dona.
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.