Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Parlament de les Religions del Món > El diàleg judeocristià: la potencial contribució a un diàleg interreligiós més ampli
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
El diàleg judeocristià: la potencial contribució a un diàleg interreligiós més ampli
Diàleg de referencia: Parlament de les Religions del Món

Diàleg a càrrec de John Pawlikowski, David Rosen, Gunnel Borgegard i Marcus Braybrooke. Davant la pregunta de quin potencial té el diàleg interreligiós judeocristià per fer-lo més ampli i propiciar l’acostament cap a d’altres religions, el Reverend John Pawlikowski explica que les dificultats que s’han de salvar perquè hi hagi aquesta obertura van sorgir del II Concili del Vaticà, en que es deia que si es volia la salvació, només l’aconseguirien aquells que s’apropessin al Cristianisme, mentre que el Judaisme defensava un altre camí de salvació. Més tard, després del II Concili del Vaticà, es van assentar les bases per repensar la convivència cristiana. Segons el Reverend, «el Cristianisme tradicionalment s’ha contrastat amb el Judaisme i amb cap altra religió... i la història de les relacions judeocristianes és plena d’odis, d’antagonismes». «Només si aquestes tradicions superen les seves diferències, serà el principi per superar les diferències amb les altres religions», conclou. David Rosen destaca que haver superat les persecucions que patia la comunitat jueva des de l’Edat Mitjana per part del Cristianisme, en què «els jueus gairebé representaven el dimoni», representa una transformació de les relacions sorprenent i indica que «aquesta capacitat s’ha de convertir en una capacitat per superar tots els malentesos teològics». Alhora, també remarca que «la visita del mil·lenni va fer que les coses canviessin a la pràctica».

Per Marcus Braybrooke, «el miracle d’aquest canvi de relacions entre cristians i jueus es produeix quan el Cristianisme es torna humil i demana perdó, obrint el diàleg». Alhora, veu com a factor clau l’obertura cap a d’altres religions, on «els cristians han de demanar perdó en moltes coses als musulmans, i els musulmans als cristians, però no en tantes». Finalment, instiga a escoltar la veu d’aquells que no en tenen i recorda que «en molts casos s’oblida la responsabilitat del Cristianisme en la història».

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Musulmans afroamericans: crear ponts per a la pau i l'acció social en col·laboració
 
AS Globalització, identitat, diversitat
 
AS Viure i conviure. Fòrum de les Mundial de les Dones
 
RS Desenvolupament sostenible - Pobresa, desenvolupament social, globalització i valors socials (desenvolupament sostenible a la Vall Krishna)
 
RS Arrels cristianes de les tradicions catalanes.
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.