Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Festival Mundial de la Joventut > Per què la cultura no és una mercaderia com qualsevol altre producte? (Diversitat cultural en l’art)
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Per què la cultura no és una mercaderia com qualsevol altre producte? (Diversitat cultural en l’art)
Diàleg de referencia: Festival Mundial de la Joventut

L’associació Nisi Masa, que agrupa joves artistes de tot el món, ha ofert una taula rodona per discutir com es veu la representació de les cultures a través dels retrats.

Hi ha cultures en les quals tan sols les faccions comunes, i no les individuals, són dignes de representació. Enlloc d’una prohibició, una norma estètica diferent dicta l’absència de rostres particulars en moltes societats. Però en moltes altres cultures els rostres són imitacions del subjecte real i compleixen propòsits específics, ja siguin religiosos, polítics o personals. "Només quan el rostre representat ha de servir també com a prova documental, la cara imaginada o estilitzada deixa de ser útil: la semblança reconeguda ha de tenir tot el pes d’una comprovació, com si de la fotografia d’un passaport es tractés". A través de diverses diapositives hem observat com la varietat cultural també es veu representada en l’art.

"Les imatges que creem a consciència pel nostre plaer, instrucció o alleujament amplien la il·lusió de que som aquell algú." Qualsevol retrat és, en certa manera, un autoretrat que es reflexa a qui el mira, ja que hi introduïm les nostres percepcions i experiències. Així potser una forma d’analitzar-nos a nosaltres mateixos és analitzar l’obra dels altres. Observem, doncs, l’art que ens envolta i coneguem-lo dia a dia fins arribar a discernir quin és el nostre veritable jo.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Cultural Competence
 
AS Diversitat i identitats dels llenguatges narratius
 
AS Globalització, identitat, diversitat
 
RS Pau a través del turisme
 
AS Coneixement científic i diversitat cultural
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.