Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Drets humans, necessitats emergents i nous compromisos > El dret a la utopia
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
El dret a la utopia
Diàleg de referencia: Drets humans, necessitats emergents i nous compromisos

El senador brasiler Eduardo Suplicy va pronunciar el dia 21 de setembre un parlament en nom del president del Brasil, Luiz Inácio Lula Da Silva, en el qual s'ha incidit en la necessitat "d'unir forces per vèncer la pobresa", i de lluitar a favor de la justícia social. Curiosament, aquesta sessió es va produir en uns dies d'actualitat en la matèria, ja que alguns dels presidents i primers ministres de països europeus i sud-americans estaven reunits a Nova York per tractar possibles plans de xoc per lluitar contra la fam i la pobresa arreu del món.

Un compromís de major equitat i justícia social permetria un doble efecte: un món més just i més segur. Pel que fa a la situació del seu país, Lula opina que la nova llei de la renda bàsica ha de ser només una de les moltes mesures d'aquest tipus que hauran d'existir en el futur arreu del món. La implementació gradual de la llei al Brasil, començant l'any 2005 amb les capes socials més necessitades, és vista amb esperança.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Congrés del BIEN (Basic Income European Network). 1a i 2a jornada
 
IF Una acció responsable per a aconseguir el canvi
 
IF Corrupció, mafiocràcies i pobresa
 
AS Del consens de Washington a una nova governança global
 
RS Llibertat, igualtat i fraternitat, nous escenaris, nous compromisos.
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.