Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Parlament de les Religions del Món > Les responsabilitats dels musulmans després de l’11-S
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Les responsabilitats dels musulmans després de l’11-S
Diàleg de referencia: Parlament de les Religions del Món

Actualment, l’actitud natural dels musulmans després de l’11-S i l’11-M a Madrid és de retirar-se o aïllar-se davant el rebuig que viuen a les societats occidentals. Hi ha, a més, diferents actituds, com: 1) victimitzar-se, 2) justificar-se i 3) defugir la realitat. Davant aquestes actituds, Ramadán proposa començar per ser autocrítics i ser capaços de diferenciar el que és Islam del que no és Islam. En aquest sentit, no es pot acceptar tot en nom de l’Islam.

Ramadán creu que cal ser valent per dir que els atemptats de l’11-S o la violència no són expressions de l’Islam sinó de fanàtics que diuen que actuen en nom de l’Islam. Davant les actituds de temor i la por, Ramadán proposa unes actituds més compromeses dels musulmans a les societats occidentals: 1) tenir visibilitat, 2) parlar i dialogar i 3) actuar. D’altra banda, els periodistes tenen una responsabilitat cívica molt important, que és parlar de l’Islam també en termes positius i no només en termes de conspiracions, com si fos quelcom sinistre i sempre relacionat amb trames terroristes.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS IV Parlament de les Religions del Món
 
RS El nostre cervell és ètic? Ponència marc i taula rodona
 
RS Diversitat a l’Islam
 
RS Dialogar en mig de la violència
 
RS Perspectiva interreligiosa sobre la globalització per al bé comú (sessió 2)
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.