Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Els conflictes en la vida quotidiana > La transformació dels conflictes a través de l’expressió plàstica
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
La transformació dels conflictes a través de l’expressió plàstica
Diàleg de referencia: Els conflictes en la vida quotidiana

Alex Carrascosa proposa una dinàmica de grup per representar un esquema de com es poden resoldre els conflictes mitjançant l’expressió plàstica.

L’activitat consisteix a distribuir els individus en un mural i delimitar imaginàriament una zona que cal pintar per a cadascú. Han de pintar elements abstractes, res d'elements que evoquin un subjecte real, un sentiment o un símbol.

Un cop cadascú ha pintat la seva zona, cada individu ha d’arribar a un consens amb els seus companys veïns per unir els seus dibuixos, no envair-se ni unir-se: es tracta d’una zona comuna.

En aquest punt es planteja el conflicte: què es pinta si els individus estan en desacord i perquè el mural sigui, al seu torn, coherent amb les diferents obres? Es fa obligat el consens, el conflicte es planteja per la necessitat d’arribar a una solució. El mediador és un recurs que els participants tenen a la seva disposició per facilitar l’acord.

Amb aquesta activitat es transmet que la comprensió és una característica ineludible per arribar al consens i solucionar els conflictes. Així mateix es posa de manifest que qualsevol conflicte es pot solucionar si cadascú hi posa de la seva part.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Els conflictes a la vida quotidiana
 
RS Mediació, comunicació no verbal i Stanislavski
 
IF La cultura de la mediació
 
RS La formació integral de mediadors comunitaris i agents de pau
 
RS mediació penal, una justícia penal més humanitzada
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.