Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Interacció '04. Vers una Agenda 21 de la cultura > Pluralitat d’identitats
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Pluralitat d’identitats
Diàleg de referencia: Interacció '04. Vers una Agenda 21 de la cultura

La Pluralitat Cultural és la capacitat de l’individu de tenir diverses identitats més enllà de les nacionals, la qual cosa implica la possibilitat de trobar terrenys comuns de comunicació i pertinença entre els individus de cultures diferents.

La identitat té relació amb el sentiment de pertinença i cultura, generalment identificat amb la identitat col·lectiva nacional; neix de la necessitat d’un grup a tenir poder, la qual cosa el porta a la creació o a la construcció d’identitats nacionals basades en valors que tenen la funció d’incloure i excloure. La identitat serveix per a comunicar, delimitar i definir. Segons Baskin Shehu, escriptor albanès establert a Catalunya i assessor per a l’ Europa de l’Est del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Pluralitat Cultural és la capacitat de l’individu a tenir diverses identitats més enllà de les nacionals, cosa que implica la possibilitat de trobar terrenys comuns de comunicació i pertinença entre individus de cultures diferents. La identitat cultural o nacional no és indivisible ja que hi ha altres identitats col·lectives que defineixen l’individu i que poden actuar de pont de comunicació que afavoreixi la convivència en un pla quotidià.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Societats multilingües, societats multiculturals: democràcia plural.
 
RS Migracions, pluralisme cultural i diversitat
 
IF Dret a la diversitat cultural
 
RS Grup de treball 3: Drets culturals i de l’educació i administració regional i local
 
AS Globalització, identitat, diversitat