Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Noves ignoràncies, noves alfabetitzacions. Aprendre a conviure en un món globalitzat > Equitat intergeneracional: garantir els estàndards de vida per a generacions futures
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Equitat intergeneracional: garantir els estàndards de vida per a generacions futures
Diàleg de referencia: Noves ignoràncies, noves alfabetitzacions. Aprendre a conviure en un món globalitzat

La societat actual inverteix grans esforços a aconseguir l’accés als drets bàsics per part de tots els ciutadans, sense discriminació de raça, color o creença. No obstant això, l’avenç del deteriorament ambiental i l’augment de la discriminació social, econòmica i cultural posa en perill el benestar de les futures generacions. Assegurar l’equitat intergeneracional en matèria d’accés als drets bàsics hauria de ser una de les prioritats polítiques i socials del segle XXI.

Proposta:
El desenvolupament sostenible s’ha de considerar un més dels drets humans. Una política clara de desenvolupament sostenible dirigida a eradicar la pobresa, el deteriorament ambiental i les desigualtats socials és fonamental per garantir els estàndards bàsics de vida en generacions futures. Els estats i la comunitat internacional han de desenvolupar i dissenyar un programa de polítiques públiques a favor del desenvolupament sostenible i reorganitzar les seves estructures i les de la societat per complir amb els programes plantejats. Els estats tenen la responsabilitat de contribuir al dret al desenvolupament de tercers països més enllà de la simple ajuda econòmica i dels programes de cooperació internacional.

Postures:
Arjun Sengupta (Índia), professor adjunt de l’Escola de Salut Pública de la Universitat de Harvard i president del Centre.

Conclusions:
Els estats i la comunitat internacional s’han d’organitzar per construir una societat mundial sostenible que garanteixi l’accés als drets bàsics de les futures generacions.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Del consens de Washington a una nova governança global
 
AS Fòrum Urbà Mundial
 
AS Article de síntesi - Salut i desenvolupament, els reptes del segle XXI
 
IF Una acció responsable per a aconseguir el canvi
 
IF Medicalització de la salut - reduccionisme de la salut a la medicina.