Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Viure i Conviure. Fòrum Mundial de les Dones > Per un dret econòmic. Dones empresàries: noves formes de dirigir empreses
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Per un dret econòmic. Dones empresàries: noves formes de dirigir empreses
Diàleg de referencia: Viure i Conviure. Fòrum Mundial de les Dones

Tot i les dificultats de gènere per accedir a càrrecs directius o per crear la pròpia empresa, hi ha casos d’èxit que demostren els canvis que hi comencen a haver en aquest sentit. Les dones comencen a demostrar la necessitat del lideratge femení com a alternativa i complement del masculí.

La CEO de l’empresa nord-americana PDQ Careers, Patty DeDdominic, considera que el lideratge femení aparca la competitivitat i se centra més a veure la necessitat per actuar en benefici dels qui la demanden.

Com a cas pràctic ha parlat l’empresària coreana Sung-Joo Kim, que va haver de superar els obstacles familiars en haver consensuat el seu matrimoni amb el fill d’una altra família rica de Corea.

Kim ha indicat que l’estratègia de negoci d’una dona s’ha de basar a afrontar els problemes i no a lamentar-se. També, ha dit l’empresària coreana, s’ha de fer «a la manera femenina, amb intuïció i creativitat». Sung-Joo Kim ha destacat la necessitat d’aprofitar les noves tecnologies per superar els handicaps de ser dona, i la capacitat de les dones per facilitar l’intercanvi d’acord amb el respecte cultural.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Per un dret econòmic. La independència econòmica, clau per a la llibertat de les dones
 
RS Drets civils, drets polítics
 
RS Agenda de les dones, cap a Monterrey 2007
 
AS Viure i conviure. Fòrum de les Mundial de les Dones
 
RS Drets polítics, drets civils
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.