Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Drets culturals i desenvolupament humà. Nous espais multiculturals > Cultura i xarxes d'art
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Cultura i xarxes d'art
Diàleg de referencia: Drets culturals i desenvolupament humà. Nous espais multiculturals

Alessandro Stillo, de l'Associació Internacional per a la Biennal de Joves Artistes d'Europa i la Mediterrània i del Fòrum Europeu per a les Arts i l'Herència (Itàlia), descriu la seva experiència glocal de treball comunitari en dues xarxes euromediterrànies i exposa que tota xarxa requereix, per ordre d'importància, «el respecte de les institucions que decideixen les polítiques culturals, locals on actuar, infraestructura tecnològica i, en darrer terme, diners». Per a Stillo, l'objectiu d'una xarxa és la comunicació i la creació de consens d'una manera democràtica, com també la proposta de millora de les polítiques culturals.

Stillo explica que el mercat de l'art no és gaire gran i proposa que els joves artistes haurien de conrear altres aspectes menys creatius i més tècnics per aconseguir inserir-se al mercat laboral.

Risto Ruohonen, ministre de Cultura de Finlàndia i president de la Federació Internacional de Consells d'Arts i Agències Culturals (IFACCA), destaca que molts països no donen gaire suport als artistes forasters i afirma que «la frontera és un punt d'unió, no un extrem». Ruohonen descriu IFACCA com «una xarxa dinàmica on compartir coneixement per enriquir la diversitat artisticocultural» i afegeix que compartir la informació és més important que tenir diners. El ministre reivindica «més transparència governamental sobre indicadors culturals; viabilitat financera per a les organitzacions artístiques; donar poder a la societat civil; millores en la gestió de les arts; i la necessitat de fomentar l'educació artística en els joves».

Bones pràctiques:
EFAH (Fòrum Europeu per a les Arts i l'Herència): xarxa de xarxes BIENNAL (Associació Internacional per a la Biennal de Joves Artistes d'Europa i la Mediterrània): xarxa d'institucions IFACCA (Federació Internacional de Consells d'Arts i Agències Culturals): xarxa d'entitats governamentals.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Ciutats culturals enfront de ciutats poc sustentables
 
RS Creativitat
 
IF La regulació del sector de la comunicació garantirà el seu servei públic
 
AS Comunicació Audiovisual Global, Diversitat Cultural i Regulació
 
IF Xarxes culturals per fer front a la mundialització cultural
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.