Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > El paper de l´empresa en el segle XXI > La base de la piràmide com a font d’oportunitats de negoci
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
La base de la piràmide com a font d’oportunitats de negoci
Diàleg de referencia: El paper de l´empresa en el segle XXI

Stuart Hart

Afirma que la societat tendeix a pensar que la base de la piràmide no és idònia per a les empreses, sinó que és més apropiada per a organitzacions sense ànim de lucre. Aquesta concepció respon al fet que normalment s’associa empresa a cerca d’interessos corporatius i ONG a protecció dels sectors més desfavorits.

Conscient que la base de la piràmide ha estat ignorada durant molt de temps, és partidari de considerar-la tenint en compte el seu potencial. També fa èmfasi en el fet que cal anar més enllà de les estadístiques del PIB i tenir en compte que en aquests països hi ha una elevada economia informal i un gran nombre d’emprenedors. Diu: “Hi ha algunes empreses que s’han acostat a aquelles veus que mai no ha escoltat el sistema”.

Fa referència a l’experiència que va desenvolupar el professor Yunus a Bangla Desh (concessió de microcrèdits als sectors més pobres de la població).

Stuart Hart considera que la base de la piràmide pot ser molt beneficiosa i això no és dolent. És precisament l’existència de beneficis la clau perquè les empreses adoptin aquesta estratègia. Conclusió: L’empresa ha de jugar un paper fonamental en el creixement i el desenvolupament.

Jan Oosterveld

Parla de la seva experiència a Phillips. Exposa que des de la fundació de la societat es pot dir que hi ha un esperit de cerca de beneficis per a l’empresa compaginat i compatible amb un benefici per a la societat.

En aquest sentit es pot parlar de l’existència de responsabilitat social en aquesta empresa des dels seus orígens. Diu que és desitjable l’existència d’empreses que generin beneficis i que siguin capaces al mateix temps de generar benestar per a la societat.

Considera necessària la introducció de noves tecnologies per a donar solució als problemes que pateixen les societats menys desenvolupades. Creu que aquestes tecnologies apareixeran en aquells països.

Entén que les empreses haurien de seguir criteris de responsabilitat social entesa com a:

a) Gestió sostenible dels recursos (no utilització de mà d’obra infantil, respecte pel medi ambient...).
b) Ser bon ciutadà: emprendre projectes socials.

Per Jan Oosterveld la tecnologia i la comunicació, després de l’alimentació i l’habitatge, són les principals necessitats bàsiques. Per això s’han de resoldre problemes com ara la inexistència d’electricitat a molts dels països a què ens referim.

Idees més importants:

a) És necessària l’aparició de noves tecnologies.
b) Repte: Ampliar l’ús d’aquestes tecnologies als nous mercats.
c) Arribar a la base de la piràmide trigarà temps.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Desenvolupar la “base de la piràmide” com a oportunitat de negoci
 
RS El paper de l’empresa en la recerca de necessitats insatisfetes
 
RS El paper de l’empresa al segle XXI
 
AS El paper de l’empresa al segle XXI
 
RS Responsabilitat social de l’empresa i accountability
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.