Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Festival Mundial de la Joventut > Capacitació de les dones joves perquè puguin participar en la vida política mitjançant la tutoria
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Capacitació de les dones joves perquè puguin participar en la vida política mitjançant la tutoria
Diàleg de referencia: Festival Mundial de la Joventut

El mentoring és una estratègia per tal de desenvolupar la personalitat dels joves mitjançant l'ajut d'un mentor amb coneixements i experiència, que els acompanya i els ajuda en aquest procés. El mentoring no és un concepte nou, perquè ja s'utilitzava antigament de manera no conscient i desorganitzada en el món masculí, quan els joves comptaven amb el suport dels adults. Actualment, però, el mentoring s'ha convertit en un mecanisme molt popular per a la promoció de dones joves.

El programa de mentoring anomenat "De dona a dona" l’organitza el Consell Nacional de Joventut de Suïssa (NYCS) i el seu principal objectiu és motivar les dones joves perquè participin més activament en les organitzacions juvenils i en la política, per tal d’aconseguir tenir un nombre més gran de dones en posicions de responsabilitat a la societat.

El programa de mentoring dura un any i permet que dones joves, membres d'alguna de les organitzacions del NYCS, es posin en contacte amb dones molt actives de l'àmbit polític, o membres de l'administració pública o d'ONGs. Normalment la relació establerta permet aconseguir un major know-how (saber fer), habilitats de l'àrea de la política, experiència professional, realitzar accions de suport en situacions concretes i crear una xarxa de contactes que pot ser útil posteriorment.

A partir d'aquesta iniciativa, tres dels partits polítics existents a Suïssa han desenvolupat programes propis de mentoring per a dones.

Les participants en el projecte reconeixen que el programa no només ha estimulat el seu interès per l'acció pública, sinó que les ha fet desenvolupar una actitud crítica respecte el tractament i la solució de qüestions polítiques, dins i fora del Parlament.

Les ponents han estat Marie-Christine <mcfontana@gmx.net> i Miriam.

Per obtenir més informació, posin-se en contacte amb:

Veronika Neruda

Cap de Polítiques d'Edat i Igualtat del NYCS.

Telf: ++41 31 326 29 35

Webs: www.sajv.ch (en alemany) o www.csaj.ch (en francès).

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Capacitació de les dones joves mitjançant una tutoria per tal que puguin participar a la vida política
 
IF Bretxa Digital / Bretxa Educacional
 
RS Per un dret econòmic. La independència econòmica, clau per a la llibertat de les dones
 
AS VIRTUAL EDUCA. V Trobada Internacional sobre Educació, Capacitació Professional i Tecnologies de la Informació
 
RS Salutació de benvinguda
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.