Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Globalització, identitat, diversitat > Diplomàcia civil (public diplomacy)
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Diplomàcia civil (public diplomacy)
Diàleg de referencia: Globalització, identitat, diversitat

Les tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) permeten que la societat civil s’impliqui, en un context globalitzat, en noves formes de comunicació i col·laboració.

Tradicionalment, la comunicació i les relacions entre països han estat en mans dels seus respectius estats sota la forma de diplomàtics professionals. Amb l’aparició de les TIC, la societat civil dels Estats passa a desenvolupar un rol diplomàtic mitjançant les relacions que estableixen entre ells. Segons Geoffrey Cowan, professor de Comunicació i degà de l’Annenberg School of Communication de la University of Southern California a Los Angeles, hi ha tres nivells de diplomàcia pública. El primer nivell, el monòleg, es caracteritza perquè és un sol orador qui transmet la seva perspectiva. En el segon nivell, el diàleg, els interlocutors s’escolten i aprenen l’un de l’altre. En el tercer nivell, la col·laboració, els interlocutors passen a treballar plegats. En aquest sentit, Cowan considera que les TIC permeten arribar al tercer nivell de la diplomàcia civil atès que faciliten un treball comú i la col·laboració entre les parts.

Nota: el professor Cowan empra el terme public diplomacy, terme que en català tindria connotacions institucional i estatals, per la qual cosa hem optat per traduir-lo pel terme diplomàcia civil (en anglès, en canvi, aquest terme es refereix sovint als treballadors públics, civil service).

Proposta:
La lluita comuna de la societat civil global per preservar i fomentar l’ús de les llengües minoritàries i minoritzades.

Postures:
Geoffrey Cowan, professor de comunicació i degà de l’Annenberg School of Communication de la University of Southern California a Los Angeles

Bones pràctiques:
L’emissora Voice of America (VOA) és un servei internacional de retransmissió multimèdia, fundat pel govern nord-americà, que cada setmana emet 1.000 hores de programes de notícies, informatius, d’educació i de cultura a prop de 96 milions de persones a tot el món. Els programes de la VOA són produïts i retransmesos en 44 llengües a través de ràdio, televisió i Internet.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Microesferes de comunicació
 
IF La regulació del sector de la comunicació garantirà el seu servei públic
 
IF Tecnologia i convivència segura
 
AS Globalització, identitat, diversitat
 
AS Noves ignoràncies, noves alfabetitzacions. Aprendre a conviure en un món globalitzat