Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Cap a un món sense violència > Diáleg interatiu: com deslegitimar la guerra?
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Diáleg interatiu: com deslegitimar la guerra?
Diàleg de referencia: Cap a un món sense violència

En aquesta sessió els tres ponents ofereixen arguments per ressaltar el paper de la societat civil a l’hora de deslegitimar la concepció militarista que els governs han desenvolupat en els darrers anys en contra dels tractats que s’havien firmat en els anys vuitanta y noranta.

Janis Alton (Voice of Women Peace, Canadá)

“Hem de treballar per una nova diplomàcia, en la qual la societat civil i els governs han d’estar més units; les dones han de ser incloses en el diàleg per solucionar les crisis”.

“Hem de conèixer els fets per prendre consciència en la deslegitimació de la guerra: en el món es fa una despesa d’un trilió de dòlars l’any en armament i afers militars. Això supera amb escreix la xifra amb què es podria solucionar la gana al món.”

“És imprescindible esgotar primer tots els camins no violents per solucionar un conflicte.”

Mary Wyne Ashford (International Physicians for the Prevention of Nuclear War)

És la nostra obligació resistir a la crida a la guerra que fan els governs: fem un “vot net”.

Hem de tenir clar el que NO és legítim per solucionar un conflicte: hem d’exigir un rebuig i el perdó públic per part d’aquells que van justificar el bombardeig i la invasió de l’Iraq, d’aquells que li van donar suport i d’aquells que, hipòcritament, van veure aquesta guerra com un acte humanitari. Tots ells han de demanar perdó.

Cora Weiss (presidenta de l’International Peace Buro) “La societat civil pot i ha de trencar la màquina de la guerra.”

Aquesta activista ressalta un cas il·lustratiu. Després dels atemptats de l’11 de setembre a Nova York un grup nombrós de familiars de víctimes es van unir formant l’associació Peace for Tomorrow (Pau per Demà), que va apostar des del primer moment per la no-venjança i va rebutjar posteriorment la guerra d’Iraq. Postula que la societat civil té un gran poder per canviar la tendència cap a la violència: “professors, estudiants, institucions locals, organitzacions i persones individuals tenim a les nostres mans canviar el rumb.”

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Joves desesperançats
 
RS Desarmament (sessió plenària)
 
RS Educació pel desarmament
 
AS L'activisme de la paraula
 
IF La cultura de la mediació
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.