Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Festival Mundial de la Joventut > Taller de prevenció de la violència domèstica
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Taller de prevenció de la violència domèstica
Diàleg de referencia: Festival Mundial de la Joventut

La violència de gènere va més enllà del maltractament físic;és aquella, física o psíquica, que s’exerceix contra la dona pel fet de ser dona.

Es presenten diverses campanyes de sensibilització que han desenvolupat entre adolescents diferents associacions juvenils (Astúries, Illes Canàries) i també dinàmiques de grup que es treballen a centres d’ensenyament provant d’arribar als joves en un marc distès.

Es realitzen dues dinàmiques de grup entre els participants per mostrar-ne la metodologia i el propòsit: treballar el tema amb gent molt jove establint amb claredat què cal entendre per violència (en sentit ampli i no únicament la més crua que recullen els mitjans de comunicació) i com neix d’uns estereotips que ens venen imposats però que es poden canviar des del coneixement i l’educació.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Salutació de benvinguda
 
NP Chantal Kanbiwa: «Si es vol acabar amb la violència s'han de canviar les relacions entre el nord i el sud»
 
RS Judici a la violència
 
AS Viure i conviure. Fòrum de les Mundial de les Dones
 
RS Noves masculinitats des del món acadèmic. La recerca acadèmica
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.